mer snack om clinicen

Ibland undrar jag fall ni läsare läser allt jag skriver haha, men då känns det ändå skönt att veta att jag också skriver för min skull. Det är så kul att kunna gå tillbaka och läsa hur man tänkte under en period, vad man la mycket tid på, vad man la mindre tid på, för man testar ju nya grejer hela tiden. Annars utvecklas man inte.
 
Jag har varit på två clinics för Roffe nu och båda var ganska lika varandra, själva grunderna var ju likadana. Men ju mer man lär sig desto lättare har man att förstå, för denna gången fick jag med mig mycket mer än första gången för två år sen. Jag har jobbat jätte mycket med hästarna stöd nu, ett ärligt stöd. Ibland har jag suttit och hållt för hårt för att jag vill ha ett stöd, men då får jag inget ärligt stöd. Har jobbat jätte mycket med övningen att när man driver på framåt ska också handen följa med neråt så hästen kan ta stödet, då får man ett ärligt stöd (tror jag!). Stödet kommer lite ''längre fram'' och man får ut halsen på ett annat sätt. Den känslan har jag fått iallafall.
 
Detta ärliga stödet är ju så viktigt sen när vi ska hoppa. Roffe tog upp flera gånger att man måste lämna plats framför hindret så hästen har chansen att sträcka fram huvudet och hoppa ett runt språng. Om hästen inte har ett ärligt stöd kan vi heller inte hjälpa hästen att få fram huvudet innan språnget. Denna skillnaden har jag märkt på Aqua nu, jag har fått ett helt annat stöd, ett ärligt stöd. Då har jag även fått henne att få fram halsen innan språnget och det har blivit ett helt annat språng, igår hoppade hon jätte fint!! Det är kanske också därför jag upplever att hon hoppar bättre på hackamore, för då får hon fram halsen mycket bättre då hon trivs bättre utan bett. Men ju mer jag övar på detta så kommer hon säkert hoppa bättre med bett också. 
 
Sen är det ju viktigt att lämna plats åt hästen innan hindret, så hästen får chansen att sträcka fram huvudet. Så där är det bara avståndsbedömnings-träning som gäller. Tänk hur många hästar och språng Roffe har hoppat för att kunna rida perfekt till varje hinder, så det är bara att träna på!! :)
 
Denna filmen har jag redan lagt ut, men här ser man hur han hela tiden lämnar plats framför hindret åt hästen och den har chansen att hela tiden ha nosen framme.
 
Denna har jag inte visat, sista banan han hoppade. En lite kortare där han lägger in ett extra språng på linjen, ja ni hör på filmen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0