Mål - Cazzilla

Målen för 2015 med Cazzilla var att debutera 1,20, bli stadigare i galoppen och att hon skulle få rutin på tävling. Jag tycker vi har nåt alla målen trots att vi fick ett break precis när vi skulle debutera 1,20 under slutet av utomhussäsongen. Galoppen har blivit stadigare nu mot slutet tack vare att jag fick rätt hjälp, jag har iprincip jobbat på ''fel'' saker under hela året. Men när jag fick se Victoria rida henne förstod jag direkt hur jag skulle jobba henne och det var så bra för mig att få se henne från marken. Rutin på tävling är verkligen något hon fått under året, hon är mycket mer avslappnad under tävlingar nu och inte alls lika tittig. Det har dock varit några starter under året som hon tyckt blivit för mycket, då har hon hoppat extremt spänt och sen sprungit förbi hindren. Men nu i höst känns det som det har släppt. Hon är även debuterat 1,05,1,10,1,15 och 1,20, så vi har tagit oss en bit framåt på tävling.
 
Under 2016 är målen att gå stadigt 1,20, debutera 1,25 och förhoppningsvis även 1,30. Ge henne ännu mer rutin på lite större tävlingar. Stärka upp och göra galoppen stadigare, bli mer balanserad i hoppningen och bli stadigare i galoppombyterna. Jag har under året tyckt att hon hoppat väldigt ojämna språng, endel väldigt flacka och klonkat i bommarna med frambenen lite väl mycket. Men senaste träningen så hoppade hon så runda och luftiga språng, förmodligen för att markarbetet gått framåt. Under året har vi oftast varit felfria i första starten för att hon då är lite mer uppmärksam, men under andra rundan är det inte lika läskigt och då hoppar hon heller inte lika väl. Men nu när jag kommer kunna utveckla henne på marken mer och få fram dom där luftiga sprången så hoppas jag att vi kommer kunna göra bra resultat även i andra starten. Ju bättre hon börjar hoppa desto bättre förutsättningar har vi att kunna gå felfria. :)
 
Lite starter från året.
 
I början på året, en väldigt spänd och vinlig Cazzilla med en svag och obalanserad galopp. Trots att jag inte jobbat på helt rätt saker så har det ändå hänt endel!! Att hon slår om till korsgalopp är iprincip helt borta nu.
 
En lite trevligare runda med bättre ridning. Felfri 1,10 runda. Här var hon ganska slängig med huvudet men det har släppt under året och nu är hon inte alls så irriterad längre av bettet.
 
En bra 1,10 runda, men sista hindret ner i omhoppningen. Så duktig att hon hoppar runt avslappnat på denna tittiga bana. På nedslaget så kom ett sånt dåligt språng där hon blir flack, pga dåligt markarbete.
 
Här hoppade hon så fint, tyvärr klantade jag till det på tredje hindret och red iväg henne. 
 
1,20 debuten får avsluta. Blir bättre sen när vi kan ha lite mer energi i galoppen utan att hon blir lång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0