mål - aqua

Målen för 2015 med Aqua var att debutera 1,30 vilket vi gjorde. Vi har ridit några stycken med godkända resultat men vi är långt ifrån stadiga. Ett annat mål var att hitta rätt galopp och en bra rytm inne på banan vilket vi lyckats bra med under ett par starter nu i höst. Vi har blivit placerade i en nationell 1,25 vilket är det bästa hittills. Jag har även lyckats utveckla hennes galopp väldigt mycket och fått henne mycket känsligare för skänkeln. Innan red jag alltid med de längsta sporrarna på banan/i ridhuset men nu rider jag med väldigt korta eller utan. Väldigt stor skillnad där.
 
Jag har ridit Aqua nu i 3 år och vi har verkligen utvecklats mycket tillsammans. Från att vara hopprädd på 1 meters höjd till att rida 1,30 och styra på nästan vad som helst. Jag tror och hoppas att det finns mer potential för oss två, jag har tvivlat ett par gånger under året om jag verkligen kan rida henne till en felfri runda. Men nu känner jag att jag hittat knapparna mycket bättre. Det ska bli kul att hoppträna Aqua för Victoria nu under januari och förhoppningsvis få mycket ny inspiration på vad jag ska jobba med. Jag känner att jag behöver hjälp med hur jag ska utveckla henne vidare på marken. 
 
Under 2016 vill jag bli stadig i 1,30 klasser, debutera 1,35 och utveckla markarbetet ännu ett snäpp. Lite starter från året:
 
Årets nationella 1,30 debut, 4 fel. Hade precis innan det debuterat regional 1,30 med 0+4 fel.
 
Årets mest tragiska tävlingsklass, i Björbäck i juni. Under 1,20 klasser precis när jag skulle starta gick en tjej omkull på framhoppningen och fick hästen över sig. Hon blev medvetslös och dog senare på sjukhus... :( Händelsen satte sig i huvudet men vi gick ändå in och red en bra runda.
 
Första tävlingen med hackamore, funkade väldigt bra och vi gjorde en bra runda i 1,20 klassen.
 
Årets bästa resultat och prestation. Felfri i en lång, svår och maxad nat 1,25. Vår bästa runda, Aqua var riktigt på hugget och ville inget annat än att vara felfri!! Placerad.
 
Vår sista 1,30 start för året, nöjd och ser fram emot att bli stadiga i 1,30 klasser under året.
 
Ser fram emot tävlingarna 2016 och hoppas att vi kan utvecklas mer ihop!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0