fina hästar ♥♥

Har hoppat tre fina hästar idag, de känns i väldigt fin form men mycket att jobba på såklart. Tänker mycket på avsprångspunkten innan hindret, att inte komma för nära och hitta ett bra framåtläge. Att halsen ska sträckas fram innan språnget så de kan hoppa igenom kroppen. Alla tre fick hoppa en serie och enkel oxer.
 
Tess var väldigt taggad idag och tycker det är såå kul att hoppa. Nu jobbar vi bara på självförtroendet hos henne och att vi ska bli samspelta. Ingen stress utan allt ska kännas lätt och enkelt hela tiden. Blev lite att jag pushade på henne i serien för att vara ''på den säkra sidan'' men då hoppade hon lite flackt. När jag blev lite mer avaktande blev sprången mycket bättre, så måste hitta balansen där mellan att inte pusha på för mycket men ändå ha henne framme för skänkeln.
 
Cazzilla hoppade väldigt fint idag, fick ta lite högre språng på 125+ vilket hon aldrig gjort innan. Men hon är så modig och hoppar så lätt. Blivit sån skillnad på henne efter bara några träningar hos victoria, väldigt tacksam för all hjälp, för hennes språng har blivit helt annorlunda nu när hon kommit lite mer på bakbenen. Men mycket jobb kvar....
 
 
Fick bli många övergångar till skritt efter hindren idag då byterna inte satt så bra. Så bättre att få henne i balans än att bara låta henne springa iväg genom svängen. Mängder med lydnad blir det just nu!
 
Aqua var oxå jätte fin. Hon hoppade lite åt vänster genom serien, men efter att ha lagt upp en bom på ena sidan av hindret så blev hon genast mycket rakare. Jobbade mycket på att hon skulle sträcka fram nosen innan språnget och då hoppade hon väldigt runt och fint. Hon hoppade enkelt över 1,35. Pappa glömde dock filma henne.
 
Roligt att alla är i så fin form redan i början av året, nu är det bara ut och börja tävla. Nästa helg är det dags för första tävlingen, en liten lokal på hemmaklubben. Tess får dock vänta lite med att starta, får åka på några pay and jumps först med henne.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0