torsdag

Idag har ridpassen bestått av skogsturer. Aqua tränade jag mycket på att hon skulle lyssna fram och tillbaka (som vanligt) och även att hon ska ta i när vi samlar lite. Då tappar hon lätt trycket för det blir jobbigt. Men hon skötte sig jätte bra och det räckte med att sköt fram ena sittbenet så fattade hon galopp. :) 
 
Cazzilla fick också gå i skogen. Hon var ganska spänd... Men vi travade bara ett par minuter och klättrade lite. Det ska bli så kul att sätta igång henne. Precis innan hag''olyckan'' hände så kändes det som vi var på rätt spår. Nu kommer jag fokusera mycket på att lära henne byta galopp (först byta över bom och sen utan), hoppa mycket låga hinder där hon ska fortsätta i en rund galopp och bara galoppera över. Sen många övergångar både i det vardagliga arbetet och vid låga hinder precis efteråt där hon gärna springer iväg. Sen om jag misstänker rätt kommer hon vara lite spänd nu när vi går från utomhus till inomhus. Därför ska jag försöka åka ut på så mycket som möjligt, både tävlingar och pay and jumps. Hon måste få ännu mer rutin under hösten och slappna av. Det är prio ett. 
 
Tess fick vila och påbörja sin lilla minivila på 4 dagar. Imorgon slutar jag vid två och då ska jag bara hem och packa det sista innan vi åker till stallet. Ska väl även hinna med en sväng till charliesrean som börjar imorgon. :) Väldigt tråkigt att bara kunna starta en häst av tre i helgen men men... Snart är jag igång med de andra två oxå!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0