tess träning

Tess håller ju på att hoppas igång eller rehabtränas skulle man nog kunna säga. Vi har ett långt igånghoppningsschema som ska följas, i år kommer vi hoppa 1 meter som högst. Hon har vilat/gått med föl i 2,5 år, sen har hon skrittats igång i 2 månader. Därefter har jag ridit igång henne under 2 månader.
 
Här är några saker jag tänker på när det gäller henne och hennes gamla skada.
 
- Skoningen. Väldigt viktigt att behålla vinklarna på hennes ena framhov där hon har skadan. Hoven växte lite annorlunda jämför med den andra framhoven när hon gick med föl, så när hon fick på sig skor behöll vi vinklarna.
- Vikten. Väldigt noggrann med att hon inte blir för fet och att hon inte får bära på onödig vikt. Det är lite svårt då hon är så extremt lättfödd, men vi kämpar på.
- Longerar henne på hårt underlag med jämna mellanrum. Hältan kommer visa sig först på hårt underlag om hon inte skulle hålla. Isåfall ställs hon av direkt.
- Rider/hoppar henne alltid i ridhuset där vi har fibersandsunderlag. Det gör jag för det mesta med de andra två hästarna oxå, men på Tess skulle jag aldrig hoppa på utebanan då den är så pass hård.
 
Sen alla vanliga saker som jag tänker på med mina andra hästar också.
 
- Varierat underlag.
- Varierad träning, hårda pass ska följas av lugna för att hon ska kunna återhämta sig.
- Dressyrarbete, att hon jobbar rätt, blir stark i bakdelen och arbetar lika mycket med alla fyra ben. Känns dock som jag fastnat lite i dressyrarbetet på henne nu, men äntligen ska vi träna nästa vecka.
- Visiterar henne dagligen.
 
Ja det var väl det. Jag är lite försiktig med Tess än så länge. Rider inte för hårda pass, låter henne vila en extra dag osv... Men i framtiden hoppas jag att jag slipper känna mig försiktig med henne. Målet är att starta någon tävling i år på 90-1m höjd. :) Vi får se hur det blir med det! Skulle vara så kul.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0