snart ett år sen..

...jag flyttade till Grevlunda och nästan ett år sen jag flyttade hem igen. :p Under sommaren var jag jätte taggad på att jobba med hästar, jag var och provjobbade hos Helena Persson (fick inte de jobbet då jag inte hade någon erfarenhet av att rida in unghästar). Sen under hösten så tappade jag suget lite och när jag väl fick en elevplats på Grevlunda så var jag inte så motiverad att flytta längre. Det krävs mycket motivation och vilja för att kunna jobba med hästar, speciellt i början när allt är nytt. Jag kände ganska snabbt att jag inte trivdes med att jobba med hästar. Men hade jag velat fortsätta hade jag ändå inte stannat så länge på Grevlunda, tror jag.
 
Man lär sig jätte mycket där av att bara se, titta när Peder och Steffi trimmar hästarna, hur ett tävlingsstall fungerar osv.. Men själva ridningen och tävlingsmässigt tror jag det är svårt att utvecklas på en sån elevplats. Man har bara sin egna häst att rida varje dag, eftersom de har anställda beridare där. Rida ut på tur får man göra men inte sitta och trimma. För att utveckla sin ridning krävs det många ridtimmar i sadeln, många språng i kroppen. Helst varje dag. Jag kan inte sitta och rida Aqua i ridhuset över hinder varje dag, det funkar inte. Det är också svårt att jobba sig uppåt på ett sånt ställe eftersom de som sagt redan har beridare anställda där.
Nu har jag tre hästar som rids varje dag och som jag kan trimma över låga hinder och få språng i kroppen på. För det är något man måste ha som hoppryttare. När vi sen flyttar hästarna till vår gård kommer vi även kunna ha fler hästar=mer ridtimmar och språng i kroppen. 
Det var även väldigt svårt att tajma ledig dag med tävling oxå. Så att kombinera elevplatsen med tävling var inte heller lätt.
 
Jag är glad att jag tog chansen att flytta dit och tog med mig allt som jag lärt mig hem under den korta tiden jag var där. Men jag känner att jag trivs bäst med att ha mina egna hästar att rida och tävla men samtidigt kunna utvecklas med hjälp av mina tränare på hemmaplan. Det hänger väldigt mycket på mig själv hur mycket jag ska utvecklas, hur mycket jag vill kämpa varje ridpass? Det är bara jag själv som kan avgöra det. :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0