lång dag

Har verkligen haft fullt upp idag (som vanligt!). Jobbade 6 timmar, sen åkte jag till hästarna och red alla tre (hoppade två) och gjorde maten till dom. Sen hem och klippa gräset, laga mat till familjen och sist nu städa mitt rum. Vi håller på att sälja huset så på fredags ska de komma och fota och allt måste vara tipp topp. ;) Till hästarna då.
 
Båda fick hoppa en kort bana, men för Tess hade det nog varit bättre att göra teknikövningar istället... Aqua kändes helt okej, jag fick igång galoppen och det kändes bra på hacket. Inte så mycket att klaga på utan jag kämpar på med att få upp den där galoppen igenom svängen som hon har svårt med. På filmen nedan har vi en väldigt bra galopp och hon hoppade fint och avspänd. Men det är också lätt att hon blir för lång och jag rider iväg henne. Äääh, det är så svårt detta... Det viktiga är att ha en bra galopp genom svängen så man bara kan sitta upp och vänta. Aldrig rida med för dålig galopp genom svängen och sen gasa. Felfelfel!!!
 
Tess var lite seg och hade mycket egna åsikter. Hon vill gärna göra sig sne och skjuta ut vänsterbogen. Men gick väl helt okej ändå. I slutet tränade vi på att hon skulle vända med ytterbogen i höger varv och landa i höger galopp med hjälp av en snebom. Funkade väldigt bra. :) Hade nog varit bättre att göra lite såna övningar, känns inte som vi behöver träna banhoppning utan mer stärkande övningar. Däremot fick vi tränat på lite titthinder och det var ju bra. :) 
 
Imorgon ska alla tre ridas (dock chillpass i skogen!), sen ska jag börja packa lite inför meetinget. Vi åker så fort jag slutat på fredag och allt är packat och klart i stallet! :)

Kommentarer
Postat av: Nelly

Här satt jag och klickade på olika hästbloggar, kollar ditt filmklipp när Tess, så hon heter? hoppar. EXAKT som min dam där hemma, tjurar lite, skjuter ut bogen och sparkar! Vad ska man öva på?! Vad ska jag träna henne i, hur? gud! snälla.. tacksam för hjälp! Du får min mejl :D

2015-09-24 @ 13:55:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0