hoppning

Har sån huvudvärk nu pga för lite sömn.. Men tänkte uppdatera lite snabbt ändå. Hoppade Aqua på hackamore idag vilket kändes bra. Hon hoppade mycket mer väl pga att hon blev mindre störd i anridningen (tror jag!). Fick en mycket bättre galopp och hon stod inte emot så mycket. Det var så det kändes idag och sen får jag testa det på tävling nästa helg. Då kanske det känns dåligt. Men man måste testa nya grejer för att utvecklas! Kommer hoppa lite lägre klasser under den tävlingshelgen eftersom det blir första tävlingen på hacket.
 
Men ett problem vi har är att när jag petar på med spö så tjurar hon ihop, sparkar och blir långsam, istället för att lyssna framåt.. Hon lyssnar bättre på skänkeln men jag kan inte sitta och gnaga, gnaga, gnaga med skänkeln för då blir hon tillslut skänkeldöv... Något jag måste försöka få ordning på. 
Filmade inte så många språng på Aqua...
 
Tess fick också skutta lite. Hon börjar kännas mycket bättre i markarbetet nu och jag får ett stadigare stöd. Det märks att hon tycker det är jobbigt då hon tjurade ihop ett par gånger när vi galopperade innanför spåret. Sen skuttade vi lite låga hinder och hon kändes jätte fin. Vi hade en bra galopp och ett bra flyt så det var bara att ''åka med''. :) Hon landar gärna i vänstergalopp så då la vi upp en ''snebom'' på hindret och då landade hon i rätt, effektiv övning som Roffe visade på hans clinic.
 
 
I helgen blir det lugnt, lite jogging imorgon i skogen, vila på lördag och jogging i skogen på söndag. Cazzilla ska börja joggas igång på söndag. :) Imorgon jobbar jag 8-14 så obeskrivligt skönt.. Sen helg och min pojkvän kommer hit. <3 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0