gårdagens ridpass

Igår jobbade jag Aqua över en ny övning som Peder tipsat om på HM's youtubekanal. Jag tänkte att den skulle vara bra för Aqua då hon jag behöver hitta rätt galopp och få henne bjuda framåt både före och efter hindret. Det blev även en bra övning för henne då det var ganska tajt att vända upp mot den. Vi gjorde den bra tycker jag, Aqua lyssnade framåt och vi hade inga problem att nå fram. :) Jag fick dock inte loss henne helt i högersidan så det får vi jobba vidare på idag. 
 
Tess jobbade jag över bommarna som ligger vid oxern. Min avståndsbedömning har verkligen blivit bättre sen jag började träna mer på den över bommar och låga hinder. Innan har jag varit slarvig på att öva på just det då jag inte trodde det skulle göra så stor skillnad(??), eehhh undrar själv hur jag tänkte där. Jag kollade på alla andra som såg så säkra ut i anridningen och tänkte...varför är inte jag så säker? Ja men kanske för jag inte övar på det? Nu har det blivit skillnad för jag har övat. Även fast jag kommit helt fel på en bom tusen gånger under ett pass och bara velat ge upp så släpper det faktiskt ju mer jag tränar. Ju mer språng i kroppen på så många hästar som möjligt varje dag är det bästa.
 
Nu kom jag in på något annat. Vi övade även galoppombyten över bommar då hon har lite svårt för det. Men det släppte bra mot slutet även fast hon blir lite för lätt i baken i just bytet. Måste tagga ner på det lite haha.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0