chill dag

Idag hade jag bara en häst att rida. Cazzilla! :) Aqua vilade och Tess vaccinerades så hon fick vila med. Red på utebanan med Cazzilla, hon var rätt spänd då det var mycket folk och hästar, samt vilda hästar i hagarna bredvid. Men ändå så jobbade hon bra och fokuserade på mig. Vi jobbade över bommar snett igenom där vi bytte galopp och sen bröt av till trav/skritt/halt efteråt. Bromsen måste börja funka, för när jag inte får henne att byta galopp på tävlingar så tar det en evighet innan jag får ner henne i trav och kan fatta ny galopp igen. Det måste gå mycket fortare, speciellt nu när det är inomhus. Men hon kändes fin, bytte över varje bom och lyssnade hyfsat. 
 
Det känns verkligen som jag utvecklat min ridning under de veckorna hon vilat. Tess har gett mig väldigt mycket känns det som. Sen har jag tränat bommar/låga hinder, tränat på min sits och att ha en bra galopp på både Aqua och Tess. Nu ser jag att jag har ridit med för dålig galopp på Cazzilla under året, men det ska det bli ändring på nu under hösten.
 
Mindre än tre veckor kvar till tävlingen i Falbygdens med Tess och Cazzilla. Hoppas att kunna hitta någon pay and jump en vardagkväll innan dess (tävlar hela nästa helg), om inte annars får vi åka iväg och hoppa i ett annat ridhus just för speciellt Cazzilla ska få lite miljöträning innan tävlingen. Hon kommer säkert vara spänd om jag känner henne rätt. ;)
Hästarna i solen tidigare idag, vilket härligt höstväder. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0