bomövningar i ridhuset

Har ridit Aqua och Tess idag, det fick bli ridhuset med lite bomövningar. Denna och denna. Började med Aqua och det var en väldigt nyttig övning för henne (den första). Hon har ganska kort och entaktig galopp så vi fick kämpa fram en större galopp för att nå fram på 5 galoppsprång. Hon går gärna emot när jag driver på henne så istället blir hon kortare. Men hon behöver gå i en större galopp och lyssna framåt när jag ber om det, så det får vi träna på. Sen red jag på sex galoppsprång och det gjorde hon väldigt bra i en rund och balanserad galopp. 
 
Tess kändes lite stel och trög i början. Men det räknade jag med eftersom hon säkert hade lite träningsvärk. Men sen kändes hon finare. Tess har oxå en kort galopp men lite lättare att länga sig än Aqua, så det kändes bra. Det var en nyttig övning för henne med såklart, så får köra samma övning snart igen. :)
 
Imorgon åker vi med Cazzilla på återbesök. Jag hoppas att blödningen läkt på utsidan av kotan och att vi kan sätta igång. Hon ser och har sett jätte fräsch ut nu ett bra tag. Hältan och svullnaden försvann på bara några dagar. Skulle bli förvånad om det inte var bra...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0