tre hästar trimmade

Idag blev det som sagt bomarbete och jag hade framme två bommar på långsidan med 20 meter emellan (5 galoppsprång lite fram) och en upphöjd bom med en bom före och efter (2,5 meter) på voltspåret.
 
Cazzilla var först ut och när hon vilat så kan hon bli lite stretig och släppa stödet lite i bettet. Så la mycket tid på traven i början där jag ville ha henne följsam för mina tygeltag, kunna ställa inåt och utåt. Då blir det lätt att hon stretar emot och gör tvärt emot vad jag vill.. Blev bättre sen och i galoppen kändes hon väldigt fin trots vilan. Hon kom igenom i högersidan och jobbade jätte bra där. I vänstergaloppen hade jag velat ha henne ännu rakare så hon börjar jobba med sitt innerbakben vilket inte släppte helt. Över bommarna på långsidan skötte hon sig bra och det är så lätt på henne att bara kunna följa med i hennes galopp på fem fram (på Tess och Aqua får man rida för livet typ haha) och sen lätt kunna korta på 6 och 7 galoppsprång. Är det så det känns när man sitter på en häst med en riktigt bra galopp? Hehe, känns som vi tar ett steg framåt vid varje ridpass. Superkul!
 
Aqua var nästa och hon kändes väldigt fin i traven. I galoppen var hon lite seg till en början men efter tempoväxlingar började hon bli riktigt fin. Hon har nästan svårare att gå i en större galopp än i den korta så det jobbar vi mycket på nu, men hon har blivit så reglerbar nu bara de sista veckorna. Vi gjorde bommarna på långsidan väldigt bra och sist jag gjorde dom hade jag väldigt svårt att få fram henne på 5 galoppsprång. Det gjorde vi utan problem idag. :)
 
Tess var sist ut och det gick sådär... Hon var lite sparkig och i högergaloppen bråkade hon lite över bommarna. Förstår inte.. När jag tränade dressyr sist gick hon jätte fint och bråkade ingenting men när jag rider själv får jag inte riktigt ordning på henne. Vet inte om det beror på att jag får henne att jobba rätt direkt när jag tränar.. Jaja får träna på fram tills nästa dressyrträning som är om 1,5 vecka! Jag longerade henne både på hårt och mjukt underlag efteråt och då såg hon lika fräsch ut som vanligt.
 
Den vanliga selfiebilden hahaha
 
Imorgon blir det hoppning, funderar lite på vad jag ska göra för övningar. Några teknikövningar blir det iallafall!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0