hoppningen igår

Igår hoppade jag alla tre som sagt. Tess och Cazzilla fick hoppa enkelhinder med bom före och en serie. Aqua fick hoppa igenom serien ett par gånger.
 
Började med Cazzilla och oj så bra övning för henne, kommer göra detta jätte ofta nu. Hon är väldigt lång i kroppen, behöver komma under sig med sina bakben och hoppa ett runt språng. Nu är hon inte under sig och språnget blir då långt istället och hon är i och touchar. Men med en bom framför får hon verkligen sätta under sig och hoppa ett runt språng. Blev jätte stor skillnad. I slutet fick jag även henne att sätta sig lite på bakbenen men det var väldigt jobbigt och hon kom inte riktigt i sin rätt där. Men hon kämpar ju på och vill göra rätt så jag tror att vi kommer kunna göra en jätte stor utveckling med hennes galopp och språng i höst. :)
 
Fint språng på räcket.
 
Ännu ett fint språng på räcket, men till oxern sen så blir hon lång och låg i svängen och språnget blir mer framåt än uppåt. Tog om det, kortade upp tyglarna och jobbade henne igenom svängen och vilken skillnad på språnget. Tyvärr missade pappa att filma haha!
 
Förstår inte varför jag inte gjort dessa övningar tidigare, gjorde det jätte mycket på Appis som behövde få ett rundare språng och bli kvick i frambenen. Det är så roligt att jobba med Cazzilla för hon gör allt väldigt lätt och har en fantastisk galopp. Lätt att korta och länga. Men det är mycket jobb med den, men sen när hon börjar komma rätt så kommer allt bli så mycket bättre. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0