hålla på på heltid med hästarna

Hemma och vilar upp mig idag, men hästarna ska såklart ridas, de kan inte vila mer nu. Varje dag när jag vaknar och ska åka till jobbet så hade jag istället velat att ''jobbet'' innebar att jag gick ut och red mina hästar. Men pengarna måste ju komma in någonstans. Jag har aldrig velat jobba med hästar men ändå kan jag inte låta bli att känna så. Jag hade bara velat lägga alla mina timmar om dagen på mina hästar för att kunna utveckla mig själv och hästarna. Istället för att behöva lägga flera timmar på ett annat jobb och sen trycka in flera timmar med hästarna. 
 
Att kunna hålla på med hästar och samtidigt kunna tjäna pengar på det är jätte svårt. Det finns några olika alternativ att få det att gå runt. Man kan köpa och sälja hästar, gör man några bra affärer så kommer allt gå runt. Lisen är ju ett bra exempel på detta som verkligen lyckats. Blir så imponerad av henne att redan när hon var så ung kunde göra riktigt bra affärer och sen under åren gjort fler bra affärer. Det krävs nog både lite tur och ett bra öga för hästar som hon verkligen har. Nej hon är verkligen ett jätte bra exempel på detta.
 
Man kan ha hästar i träning och försäljning, det finns mängder av ryttare som har det på detta sätt. Men det är svårt att få det gå runt på detta sätt. Man måste vara duktig, göra bra resultat och få hästägare att vilja lämna sin häst hos en. Hålla träningar är ett bra sätt att tjäna pengar på. Vissa lever ju endast på att hålla träningar och man får bra betalt för det. Att driva ett inackoreringsstall är också ett bra sätt. 
 
Vill man rida och tävla men samtidigt tjäna pengar på det så blir det svårt. Men det är absolut inte omöjligt. Jag hade velat att mina dagar bara bestod av hästar och ridning där jag själv kunde fokusera mer på att utvecklas som ryttare och utveckla mina hästar. När vi flyttar till gården sen kommer det bli lättare för oss att köpa fler hästar och sen även sälja någon då och då. Det krävs att man gör det för att kunna få in mer pengar och även kunna satsa lite mer. Sen kommer allt bli mycket billigare att ha de hemma och pengarna som vi nu betalar för att stalla in hästarna kommer kunna gå till annat.  
 
Vad man än väljer att försöka tjäna pengar på så handlar de i slutändan bara om hur pass duktig man är på sin grej. Är man en duktig tränare får man många elever, är man en duktig ryttare får man hästägare att vilja lämna sin häst hos en eller är man en duktigt affärsmänniska så gör man bra affärer. Inte svårare än så, eller? ;) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0