fler hästar nästa år

Det är så roligt att ha tre så fina hästar att jobba med nu. Alla är dock väldigt olika och behöver olika träning, men väldigt utvecklande för mig som ryttare. Perfekt att ha Aqua som ger mig självförtroende till tusen som jag sen kan överföra till både Cazzilla och Tess. Cazzilla är väldigt modig men under Glommen sista dagen ville hon ju helst ta sitt och dra där ifrån ungefär haha. Så väldigt viktigt att jag är bestämd inne på tävlingsbanan och har gott om självföroende att ta till. Tess är väldigt rädd om sig vilket gör att hon kan bli lite feg och då är det ju viktigt att jag själv aldrig blir osäker. Det svåra med hästar som är rädda om sig är ju att det kan bli väldigt osäkra ibland, så då måste man bygga upp ett självförtroende hos dom.
 
Nästa år kommer jag ju att ha en till häst att börja jobba med, vår egna uppfödning Dino. :) Vi kommer ta hem honom på hösten och då ska ha ridas in vilket ska bli väldigt spännande. Jag ska försöka göra jobbet själv men kommer ta hjälp av Eamon om jag inte klarar av det. Första hästen jag kommer rida in någonsin och jag kommer göra som jag lärt mig när jag haft praktik hos Eamon. Dino verkar ha ett väldigt bra psyke så jag tror det kommer gå väldigt okomplicerat, men man vet ju aldrig med hästar.
 
Utöver det så letar vi redan nu efter en till unghäst som vi tänkt köpa under nästa år. Eftersom vi flyttar till egen gård så kommer allt bli mycket billigare och vi kommer kunna ha fler hästar. Nu vet vi exakt vad för häst vi letar efter och om man nu ser tillbaka till när vi köpte Aqua så är det ungefär tvärt emot henne som vi nu letar efter (minus hennes inställning till hinder dåråå :p). Letar efter en häst mellan 4-6 år, den ska vilja jobba och ha mycket framåtbjudning, kvick, en bra galopp samt en bra inställning. Gärna att mamman har presterat bra. Detta är ju inte helt lätt att hitta en sån häst och helst ska den inte gjort för mycket resultat då den stiger väldigt mycket i pris då. Det spelar liksom ingen roll om hästen gått Falsterbo eller Breeders... Jag har redan sett ett par intressanta hästar både på annons och på tävling. Dock är ju de flesta hästarna man ser på tävling inte till salu... Vi ska åka och provrida ett par så snart vi får tid, det gäller att ta god tid på sig och inte stressa. Vi planerar ju inte att köpa något förrän nästa år ändå. :)
 
Bild från när vi provred Aqua för snart 3 år sen. Oj så länge vi haft henne nu!! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0