dressyrtränat

Både Tess och Cazzilla fick dressyrträna idag, båda skötte sig bra och jag kände att jag var på rätt väg med båda. :) Skriver upp här vad jag behöver jobba på med båda så jag inte glömmer bort..
 
Cazzilla var först ut och hon var jätte duktig. Men hon är ganska oliksidig. I vänstervarvet vill hon göra sig väldigt sne, sätta in innerbakben och skjuta ut bogen. Så där måste jag rida henne väldigt rak både på rakt och böjt spår. I högervarv vill hon gärna lägga sig på min innerskänkel och inte forma igenom sig. Men till slut kom hon igenom jätte bra och kändes väldigt fin. :) Nu ska jag lägga ner så mycket arbete på henne galopp och verkligen få den bra och det kommer göra så stor skillnad. Bara att träna på. 
 
Tess var jag lite rädd för att hon skulle vara oren, då min dressyrtränare ser varenda litet orent steg hästen tar. Men hon såg jätte fräsch ut, skönt!! Hon är ganska ostadig än så länge, men så snart jag får henne att arbeta mer med bakbenen kommer allt bli mycket bättre. Ska rida öppnor för det tycker hon är så jobbigt, i vänsteröppnan måste jag passa så jag inte tappar bogen och att hon bara böjer sig i halsen. I högervarvet (och vänstervarvet, men mest höger) måste jag passa så hon inte sätter in sitt högerbakben. 
 
Allt handlar ju egentligen om att få de liksidiga, att de ska arbeta med alla ben lika mycket samt få de att arbeta med sina bakben.
Tess efter dressyrträningen. Äntligen kom skären idag så jag kunde klippa klart Cazzilla. Sen friserade jag både Tess och Cazzilla samt flätade ner deras manar så det ligger snyggt på söndag. ;) Imorgon ska jag hoppa alla tre efter att de fått nya skor. :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0