torsdagens pass

Hästarna fick jobbas över lite hinder idag, bara lågt, max 1m för alla tre (90cm för Tess). 
 
Började med Aqua och eftersom jag hade för dålig galopp under helgens tävling var det fokus på just det idag. Kändes bra och vi hoppade en kort bana med en bra galopp. Hon hoppade jätte fint. På marken kändes hon både finare än någonsin samtidigt som hon är lite stretig. Nu galopperar hon samlat med tryck i bakbenen utan att varken bli långsam eller trippig. Detta gjorde hon så bra idag, avslappnat och med eget driv. Men sen så blir hon ibland lite trög framåt och lite stretig. Hoppar helgens tävling nu och om allt känns bra så åker vi till Grevagården nästa fredag. Annars skippar jag Grevagården så får kiropraktorn kolla på henne. Vill inte gå in i en nationell 1,30 om hon inte känns hundra på marken. :)
 
Cazzilla var nästa och hon fick hoppa fram på ett räcke med bom före. Hon gjorde jätte fina språng och det känns som hon utvecklas för varje hoppass. Sen hoppade vi banan vilket hon också gjorde väldigt bra och hoppade fint. Känns bra inför helgen. 
 
Tess var sist ut och hon ger en överlägsen bäst känsla. Vilken fantastisk liten häst vi fick tag i för 5 år sen, nästa häst vi köper ska ge denna känslan. Hon är riktigt framme för skänkeln, tvekar inte på något och gör fantastiska språng efter språng. Även fast hindren bara ligger på 90cm. Ska bli roligt att hoppa högre sen om några månader. Efter dressyrträningen i måndags så har jag fått lite mer vägledning hur jag ska jobba henne, så nu kommer det bli skillnad på henne. På bara några ridpass tror jag hon kommer utvecklas mycket och börja jobba ordentligt. Nu har hon gått tre bra pass i ridhuset denna veckan så nu blir det lite lugnare över helgen för henne.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0