planering

Nu är det inte långt kvar på detta året, har funderat lite över hur hästarna ska få gå fram till årets slut samt när första tävlingen ska göras.

Aqua: Ska ev. gå en lite större tävling till på fredag (Grevagården) och sen avslutar vi med en lite mindre tävling i början på december. Under tiden ska vi bara trimma på och jobba ännu mer på bristerna. Efter sista tävlingen ska en hälsokoll göras hos veterinären och därefter blir det vintervila ett par veckor. Under januari sen blir det uppträning igen och tanken är att göra första tävlingen i februari. Under våren vill jag hoppa många 1,30 rundor och förhoppningsvis bli stadiga där.
 
Tess: Hon ska göra två tävlingar till detta året. Mest för miljöträningens skull. Ska fortsätta stärka upp henne med serier, studs och lägga mycket tid på markarbetet där vi har mycket jobb kvar. Efter sista tävlingen i december ska även hon kollas hos veterinären så allt ser bra ut med henne gamla skada. Sen blir det ett par veckors vintervila. Vill inte planera för långt fram på henne för man vet ju tyvärr inte hur mycket hon håller för än....
 
Cazzilla: Hon kommer också göra två tävlingar till och förhoppningsvis ska vi kunna göra dessa bra. Kommer fortsätta lägga mycket tid på att stärka upp henne på marken, utveckla hennes galopp och bakbensaktivitet. Hoppa mycket serier och studs, intervallträna så hon får upp en bra kondis. Vi tappade en hel del nu under hösten då hon fick vila ett par veckor. Så tanken är att bara ge henne en kort vintervila efter sista tävlingen i början på december för att sen starta första tävlingen redan i januari, försöka komma ifatt det vi har tappat. Vill under våren försöka få henne stadig i 1,20 klasser och ge henne ännu mer rutin på tävlingar. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0