måndag

Mår mycket bättre idag, min lårkaka känns nästan inte alls längre men förkylningen är kvar. Har inte varit i stallet idag, utan bara jobbat.. Pappa har tagit hand om hästarna och ridit lite, alltid bra att ha hans hjälp. :) Imorgon ska vi åka med Cazzilla och träna, så hoppas på mycket hjälp igen. De andra hästarna ska också ridas på kvällen när vi kommit tillbaka. 
 
Jag längtar så himla mycket tills vi har vår egna gård. Just nu håller vi på att planerar hur allt ska byggas osv.. Det kommer bli så skönt att kunna ha stall med boxar där jag kommer kunna ha hästarna inne lite mer (ex. före tävling, innan/efter ridning/vid extremt dåligt väder osv..), bättre hagar där vi kommer ha uppgrusat kring matplatsen/vid grinden/utanför skjulet, stor uppvärmd sadelkammare, tvättrum/torkrum och allt. Det kommer underlätta så mycket och allt kommer bli mycket bättre för hästarna. Hästarna har det såklart inte dåligt nu men på vår egna gård sen kommer allt bli ännu bättre. Man längtar lite extra nu när det är kallare årstider, leriga hagar osv... Allt är så mycket krångligare nu än när det är sommar. När det är lerigt i hagen och man ska åka på tävling klockan halv sju på morgonen, då är det rätt skönt att kunna ha hästarna inne under natten så de får vila upp sig och kan hålla sig rena.
 
Här är en liten skiss på hur vi planerar att ha allt. Inte skalenligt och kommer säkert ändras lite.. :) Vi kommer planera allt så det ska bli lättskött och smidigt med allt från fodring/mocking till lastning vid dåligt väder. Kommer säkert bli väldigt fint och bra och jag ser fram emot nästa år då vi ska börja bygga. :)
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Varför ska du ha rasthagar? Jag har bara hagar de är på 1- 4,5 hektar. Om hästen skulle bli skadad så den behöver stå i miniutrymme så att den inte rör på sig så mycket. Kan man ju göra en rasthage om det skulle behövas.

2015-12-03 @ 19:46:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0