ser fram emot tävlingsåret 2015

Jag är såååå taggad inför tävlingssäsongen detta år. Jag har lagt ner mycket mer tid än jag tidigare gjort på hästarna. Har kunnat skita i att rida vissa dagar för jag inte orkat eller att det varit för kallt. Medan jag nu ser varje pass som en möjlighet att utveckla hästarna och mig. Jag har en plan hela tiden för varje vecka och när det ska tävlas. När jag rider två hästar klockan nio på kvällen för jag varit borta över helgen eller när det är svinkallt ute så tänker jag bara att det är dessa pass som räknas. Det är dom som kommer visa resultat på tävlingsbanorna i år.
 
Det är också skönt att ha hästarna fullt igång redan nu och de känns i hyfsad fin form. Jag kommer rida 1,20 på Aqua redan på andra tävlingen (förra året hoppade vi inte 1,20 förrän i maj). Mitt mål med henne är att starta minst 1,30 i år, även 1,35. Rida lite mer för att vinna och bli riktigt sammansvetsad med henne. Förra året hade jag planen att försöka kvala in till Falsterbo också och jag får se fall jag ska försöka kvala eller inte. Då gäller det att man är snabb i 1,20/1,25 klasserna. Med Cazzilla så vill jag bara ge henne rutin och få henne lika ridbar på tävling som hemma. Så kommer vi nog kunna hoppa 1,20 klasser i år.
 
Det är viktigt att sätta mål så man hela tiden har något att sträva efter. Jag har satt ganska höga mål i år jämfört med tidigare, men de är fortfarande rimliga om jag verkligen kämpar. Jag tror det är viktigt att sätta upp höga men ändå rimliga mål för då ser man inte det som jobbigt att rida vissa dagar när man inte orkar, utan att man istället ska ta ännu ett steg mot sitt mål. Jag prioriterar hästarna på ett helt annat sätt än tidigare och som jag skrev innan så räknas varje pass. I år ska bli ett riktigt bra tävlingsår med bra rundor, (topp)placeringar och debuter. Jag är inte bra på att rida för en topplacering men det är något jag ska bli bättre på i år. Även om jag i slutändan ändå prioriterar en bra runda.
 
Förra året tog jag lite för många vita rosetter...
och lite för få färgade rosetter...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0