försöker bli frisk

Idag har jag inte gjort mycket, bara vilat för att bli frisk. Var i stallet en stund och red Aqua (endast för vi ska tävla på söndag) och efter det blev jag sämre.. Men ridpasset gick helt okej även fast jag inte riktigt orkade hela tiden. Tog av martingalet, kortade tyglarna och så in med bakbenen. Jag har tidigare försökte plocka upp formen på henne men då har hon blivit så tung i handen och det har känts som jag gjort fel. Men på senaste hoppträningen fick jag jobba just så och hon kommer vara tung i handen nu ett par ridpass men det kommer släppa ju mer hon kommer på bakbenen. Jag har blivit riktigt dålig på att ha korta tyglar på henne och då har hon bara blivit lägre och lägre i formen. Ingen bra kombination. Men kändes helt okej idag. Imorgon ska jag förhoppningsvis hoppa lite om jag inte är ännu sämre.
 
Har precis kollat lite på horse1, kollade George Morris clinicen som var väldigt intressant. Ska testa mycket på mina hästar och se vad som funkar. Han ville visa hur hans system ser ut och det ser väldigt avslappnat och harmoniskt ut för hästarna. Mycket innerskänkel upp till yttertygel. Aldrig dra i innertygeln. Mycket lätt sits och så tjatade han om att sitsen är viktigast. Jag måste skärpa mig lite och börja jobba mer på min egna sits. Rida mer utan stigbyglar, trampa ner hälen och få en bättre handställning. Den suger just nu. Skärpning helt enkelt.
 
Det är så kul att tävlingarna äntligen är igång. Jag hoppas att Aqua och jag ska hitta tillbaka till formen vi hade förra våren. Bara träna och tävla på nu. Cazzilla kändes så fin på framhoppningen inför 1m och inne på banan. Är så nöjd och om allt känns bra nästa tävling så hoppar vi nog 1,10 efter det. Hon är en helt annan häst nu än förra våren jag tävlade henne. Nu utvecklas hon och känns riktigt fräsch. Jag hoppas hon håller sig så så vi kan utvecklas på tävlingsbanan.
 
Aquas bakben ♥
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0