trimmat på små hinder

Idag har jag trimmat alla tre hästarna på låga hinder samt studs och serier. Alla tre jobbade på jätte fint och kämpade (jag med!). Pappa var med och hjälpte mig med galoppen då jag lätt tappar den i svängarna..
 
Tess:
Hon fick ''hoppa'' en låg serie på tre hinder med ett galoppsprång emellan. Jag försöker ''hoppa'' henne ungefär var 3-4 dag. Detta är för att framförallt ledbandet men även hela hennes kropp ska bygga upp sig. När den utsätts för mer belastning som vid hoppning skapas små mikroskador som sen läks=blir starkare. Därför gör jag det regelbundet och med vila emellan så kroppen bygger upp sig.
 
Hon kändes superfin! Hon har verkligen lätt för sig. Jobbade med lite öppna i galoppen som hon gjorde lätt, rakriktning, att hon ska gå fram till handen och ta ett stöd. Det har hon fortfarande lite svårt med, tror det är för hon inte riktigt orkar än. Speciellt i traven och öppnorna där vill hon släppa stödet, men det har blivit bättre. När vi hoppade seriern sen verkade hon tycka det var superkul. Hon gjorde byten (vilket hon haft svårt för tidigare) och hoppade väl.
 
När jag hoppade i högergalopp ville hon gärna byta till vänster seriern igenom.
 
I vänstergalopp stannade hon kvar i samma galopp.
 
Kommer ett inlägg om Cazzilla och Aqua sen. :)

Kommentarer
Postat av: Hästbloggarnas Skvallerblogg

Var säker på att du inte missar senaste nytt inom hästvärlden - besök Hästbloggarnas nya skvallerblogg! :)

2015-08-18 @ 18:40:53
URL: http://hastbloggarnas.horseworld.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0