tjockis tess

Tess har så himla lätt för att lägga på sig. Jag vill inte att någon av mina hästar ska vara för feta både för att belastningen inte ska bli för stor vid hoppning och för att det inte är bra för hästen att vara för fet. Men med Tess är jag extra noggrann, att hon inte ska vara för fet, just för hennes gamla skada. Det är lite svårt att bedömma nu när det är gräs i hagen samt ingen analys på grovfodret. Det ska bli så skönt när vi flyttar sen och kan ta hem eget analyserat grovfoder. Så man har lite större koll på vad och hur mycket kraftfoder man behöver komplettera med.
 
Men iallafall. Vi har ju en automatisk grind som vi använt så hästarna kan få frukost utan att vi ska behöva fodra själva. Den öppnas vid ca 7 på morgonen så hästarna kan gå in och äta. Men nu stödfodras de bara en gång om dagen då de har bete kvar, men Tess behöver nog inte ens stödfodras. Därför så fodrar jag Aqua och Cazzilla, sen sätter jag in Tess i denna lilla hage och så får hon gå där i ca 3 timmar. Då öppnas grinden så hon kan komma ut igen. Då har Aqua förmodligen ätit upp de mesta ensilaget (Cazzilla går i en egen hage just nu) och Tess får inte i sig så mycket.
 
Det blir jobbigare sen när vi ska börja fodra morgon och kväll. Tess behöver ganska lite, Aqua och Cazzilla behöver betydligt mer. Får se hur vi löser det...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0