övervunnit sockerberoendet!! :)

Jag har varit riktigt sockerberoende under typ heeela mitt liv. Har försökt sluta med allt godis/kakor/läsk osv.. många gånger. Mest för jag har velat gå ner några kilon och för att det inte är bra att äta så extremt mycket socker. Har lyckats sluta lite halvt med en ''fuskdag'' i veckan (som gärna blivit fler) men har sen fallit tillbaka till mina gamla vanor igen. I våras fick jag dock nog. Fick för mig en dag att bara sluta helt med allt socker och ha sockerförbud i en månad. Sen skulle jag få ha en fuskdag. Det funkade för mig. Vissa kanske kan kontrollera sig själva med en fuskdag i veckan men det kan inte jag. Därför funkar en fuskdag i månaden för mig. Och det har faktiskt hållt. Lite undantag under utomlandsresan då jag åt exakt vad jag ville under en vecka men annars har jag hållt sockerförbudet.
 
Mitt sockerberoende finns fortfarande kvar vissa dagar men det är stor skillnad. Kan bli sugen när jag är hungrig men det försvinner alltid efter maten, vilket det inte gjorde innan. Kvällarna var värst tidigare men nu känner jag inget sug längre under den tiden på dagen. Vilket är så skönt. Något som har hjälpt mig väldigt mycket är träningen och löpningen. Om jag är sugen och går ut och springer är det borta efteråt. Eller om jag tappar motiviationen någon dag så kommer den alltid tillbaka efter ett träningspass. En annan sak är oxå att jag inte dricker så mycket alkohol som jag gjorde tidigare. När man dricker alkohol blir man ju enormt sugen på onyttigheter och även dagen efter. Då faller man ofta för suget med...
 
Eftersom jag slutat med socker, tränat väldigt mycket och ätit begränsat med kalorier har jag äntligen lyckats gå ner några kilon, ganska många.. Vilket är så skönt. Speciellt när man drar på sig de vita ridbyxorna. :p hehe.. För mig har det alltid varit viktigt hur jag ser ut men aldrig riktigt lyckats bli nöjd... Dessutom har jag så stor koll på mina hästar, hur de tränas, vad de äter och att de håller bra hull. Men jag då? Det känns inte rättvist att jag ska ligga på soffan och äta godis och ha för mycket ''hull'' på mig. Inte röra mig utöver ridningen.
 
Jag vill gå ner några kilon till, få en bättre kondis och springa bättre, bli starkare i bålen och få en bättre sits. Jag känner att jag kommit en bit på vägen men har fortfarande en bit kvar. Man kan alltid bli bättre! Jag känner mig mycket piggare och bättre både på insidan och utsidan. Jag vill aldrig igen falla tillbaka till mina gamla vanor med massor av socker, fet mat och alkohol med noll motion utöver ridningen. :)
 
På gymmet häromdagen! :)
 
Kanske borde skriva lite mer om min egna träning i bloggen och inte bara hästarnas?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0