bli en bättre ryttare

Ja, jag håller ju på med hästar för att det är kul men det som gör det så roligt är utvecklingen man gör. Både den man gör själv och tillsammans med sina hästar. Jag är inte alls nöjd med sommarens tävlingar och inte året överlag. Ex har jag gjort alldeles för många 4-felsrundor, jag har gått in alldeles för många gånger med för dålig galopp på båda hästarna (men mest på Aqua), gjort för stora misstag inne på banan.. Under hösten vill jag göra mycket bättre ifrån mig och därför måste jag träna, träna, träna för att kunna bli en bättre ryttare. Det finns inga genvägar.
 
Jag har tänkt ut ett par grejer som jag själv måste träna på för att kunna bli bättre. Vad jag kan ändra på under hösten för att det ska ge bättre resultat och utveckling. Samt även lite analysering.. Kommer publicera ett par inlägg om de under kategorin ''bli en bättre ryttare''.
 
Den första saken är min sits. För att kunna rida hästen så bra som möjligt måste du själv ha en bra och stadig sits. Det fick vi träna mycket på när jag var på Grevlunda och Peder satt även och trimmade sina hästar utan stigbyglar (som vi red mycket utan på träningarna för Lisen och Peder).

 För att få en bättre sits ska jag:
- Rida utan stigbyglar varje dag i både trav och galopp.
- Rida mer barbacka.
- Träna bålstyrka för att bli stadigare och starkare i min sits.
 
Mina brister i sitsen är att jag inte riktigt har en stängd hand och får då lätt för långa tyglar. Sen glömmer jag att trampa ner hälen ibland. Så förutom allt de ovan måste jag även träna på mina brister. Varje dag!! Gärna ha typ pappa med som kollar mig och säger till varje gång jag ex. tappar tygeln.
 
Jag lägger in denna film i detta inlägg så jag kan jämföra om ett par månader. Här ser man att jag har lite för långa tyglar och en sits som absolut kan bli stadigare.

Kommentarer
Postat av: Hello

Hellojsan

2017-01-04 @ 01:01:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0