det jag lärde mig på grevlunda

Tänkte skriva ett inlägg om vad jag lärde mig under min korta tid på Grevlunda. Mest för mig själv så jag kan gå tillbaka men jag antar att ni vill veta också. Jag hade hoppats på mer tid i ridhuset där man fick se Peder rida och hoppa, för det lärde man sig mycket på. Kunde se lite när jag red Aqua i ridhuset och när jag hjälpte han med hindren, men inte mer än så tyvärr. Då var jag uppe i stallet och tog hand om hästarna.
 
Det Lisen sa till mig på senaste hoppträningen var att jag skulle sätta en rejäl galopp i Aqua, mer än vad andra tränare sagt till mig. Så det blev lite annorlunda att rida i en helt annan galopp som jag är van vid. Aquas negativa sidor är henne galopp (väldigt entaktig) och att hon saknar bjudning. Hon har ingen motor. Så hon är svår på så sätt. Men hon har många plus, hon försöker hoppa i alla lägen och vill inte riva. När jag väl satte den galoppen i henne så hoppade hon mycket bättre. Så ska verkligen försöka rida med en ännu bättre galopp nu. På markarbetesträningarna fick hjälp med sitsen (trampa ner hälen mer och stänga fingrarna) samt att man ska rida mycket utan stigbyglar. Det gjorde Peder ofta och han har verkligen en riktigt bra sits. Det syntes ingen skillnad när han red utan. Jag ska jobba Aqua mycket med tempoväxlingar, hon ska kunna galoppera kraftfullt även när jag samlar henne (som jag kunde se när Peder red sina hästar). Sen måste hon komma mer på bakbenen. Lisen drev på Aqua med ett longerspö en gång så jag kunde känna skillnaden på när hon tog i med bakbenen. Sen sa Peder att när Aqua inte tar stöd på bettet ska jag rida henne fram till en stilla hand med sätet och benen. Det kunde jag även se när han själv gjorde på en av hästarna.
 
Ja det var väl det. Det blev en kort men lärorik tid. Nu kollar jag både efter ''vanligt'' jobb och hästjobb. Jag vet lite mer vad jag vill hamna på för något nu. Att jobba så mycket för ingen lön alls och ingen ridning utöver min häst kände jag att det inte var något för mig. Jag vill utvecklas hela tiden, varje dag och det kände jag att jag tyvärr inte gjorde där.
 
Två träningsfilmer från ett tillfälle där nere. Aqua hoppar verkligen bra när jag satte den galoppen i henne. :) Som ni hör på filmen måste jag sätta galopp i henne efter varje hinder för att sen möta upp i anridningen. När hon sen blir mer reglerbar i galoppen kommer jag kunna möta upp mycket bättre.
 

Kommentarer
Postat av: sandra

Det ser jättebra ut! :). Hur gjorde du för att kunna komma till Lisen och träna? :) Kollar även gärna in min blogg, handlar om mig och mitt sto Mira och vår vardag och träning/tävling. (hoppning)

www.rhocabus.blogg.se

Svar: Min hopptränare fixade så jag fick en elevplats hon dom. Tyvärr trivdes jag inte med det och flyttade hem efter 5 veckor.
isabella fransson

2014-11-25 @ 20:40:00
URL: http://rhocabus.blogg.se/
Postat av: sandra

Okej, hur var Lisen som tränare då? Va hon bra? Tråkigt att du inte trivdes..

Svar: Hon var verkligen superbra! :) Bästa jag tränat för.
isabella fransson

2014-11-27 @ 08:57:08
URL: http://rhocabus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0