dressyren löser det mesta

Satt och funderade lite över varför det helt plötsligt gick så bra för mig och Aqua i somras. Gick från att ha nedslag i 1m till att nolla flera klasser på raken, 1,00/1,10/1,20. Tänkte också på dagens hoppning som kändes väldigt bra där Aqua hoppade fint och vi hade en bra rytm och galopp. Kom och tänka på Jens Fredricsons (hopp)clinic som bara bestod av dressyrarbete. Jag har alltid förstått att dressyren är stor del till att hoppningen funkar men kanske inte så här mycket. Hur viktigt det är att hästen faktiskt lyssnar fram och tillbaka. I somras fick jag hjälp av Victoria med dressyren och det var då allt släppte. Nu jobbar jag Aqua på ett annat sätt än tidigare, mycket arbete på enkla saker som att hon ska gå rakt, lyssna fram och tillbaka och vara känslig för skänkeln. Hon känns redan nu himla fin och det ger också en väldigt bra känsla när vi väl ska hoppa. Får väl tacka Jens då för en väldigt bra clinic med bra tips :) Han ville visa att de flesta problemet som uppstår i hoppningen beror på att dressyren inte funkar. Det räcker med att hästen ska bjuda framåt, vara rakriktad, lyssna fram och tillbaka och vara på sina bakben. Då löser sig det mesta och jag kan väl inget att än att hålla med nu.
 
Ska bli så kul att komma igång och tävla igen nu när jag jobbar Aqua på ett annat sätt. Även fast jag knappt tävlade eller red Aqua speciellt mycket under hösten så har jag lärt mig så mycket nytt. Får hoppas att det ger resultat på tävlingsbanan i år och att vi kan nå våra mål med att göra stadiga rundor i 1,20 och debutera 1,30 i slutet av året. Ska bli kul att se hur Cazzilla sköter sig sen när hon väl kommer ut. :)
 
 
Nu är det sovdags, upp och rida ut Aqua imorgon innan skolan. Cazzilla får en välförtjänt vilodag, hon är inte alls i samma styrka eller kondis som Aqua... :)

Kommentarer
Postat av: Michelle

Håller du inte på nått med trickträning och sånt längre? Tycker du va så duktig, tråkigt att det inte står nått om det längre. :( Men kul att det går bra med hästarna! :)

2014-03-03 @ 08:44:44
URL: http://nattstad.se/michelleolympia

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0