dagen

Var iväg med Aqua idag och kollade munnen + provade ut lite bett. Hon är väldigt svår i munnen... Anledningen är väl främst för att hon inte riktigt tagit ett ärligt stöd från början, på provridningen hade jag ingenting i handen och hon sprang mest och slog med huvudet när jag red henne och krävde ett stöd. Så hon måste bli lugn i sin mun för dels så springer hon och rycker med huvudet och har jag martingal då så får hon ett ryck i munnen varje gång vilket kan leda till sår. Men sen så hade hon även bitit sig fast i bettet så mycket att första kindtanden hade slitits ner något. Så måste få ordning på detta nu. Hon har en fin mun och fina tänder annars men väldigt orolig i munnen.
 
Fick tips att testa ett rakt bett som var just väldigt rakt (vissa raka bett kan vara lite för böjda i formen) utan fasta ringar, testa att rida med och utan klippsen som finns på micklem tränset. Sen även lätta på nosgrimman ännu mer (har den inte alls hårt nu) så att hon känner sig lite mer fri. Får hoppas att det blir bättre och att hon blir lugnare i munnen, det handlar ju om en utbildningssak men samtidigt måste man hitta något som hon också trivs på för att sluta få henne bita och rycka. Fick även massa andra tips och lärde mig en hel del om bett. Bland annat att billiga två-delade bett inte ens är symetriska för de görs bara i en del (aldrig något jag tänkt på), isåfall får man köpa ett dyrare som gör en högerdel och en vänsterdel. Cazzilla har ju gått på de nu så bytte faktiskt till ett tre-delat istället. Ja, nog om de, får hoppas att vi hittar en lösning iaf!
 
När vi kom hem igen så red jag Cazzilla på banan, hon kändes fin mot slutet. Jobbade mycket med lösgjordheten, rakriktningen och att hon ska ta ett ärligt stöd och inte krulla ihop sig. Även lite tempoväxlingar och övergångar blir det. Tyckte jag fick ett bra tryck bakifrån så hon inte fick chansen att slå om med bakbenen i galoppen, släpper man drivet så tar hon första chansen och slår om. Så det måste hela tiden finnas ett driv bakifrån. Mycket jobb men roligt jobb :) Imorgon åker vi iväg och hopptränar, jag hoppas hon sköter sig...
 
Sen var jag iväg och tränade på gymmet vilket gick bra men var lite seg idag... Nu ikväll har jag såklart kollat på ryttareliten, tyckte de var jätte bra!! :) Ska bli kul att se fortsättningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0