aqua

Aqua kändes fin idag men inte lika fin som i onsdags då hon var riktigt fin. Men kan bero på att hon skrittades i torsdags och sen vilade igår. Jobbar iallafall mycket med rakriktningen i galoppen, båda bakbenen ska driva på lika mycket och hon ska spåra. Vilket hon gör väldigt bra redan nu, hon har ju inte trimmats på jätte länge utan det är nu denna veckan som jag verkligen har börjat trimma henne igen (för 2 veckor sen kunde jag inte ens galoppera på volten i höger galopp för att hon bara bytte). Hon släppte inte riktigt igenom i högersidan idag men det gör hon förhoppningsvis imorgon. Hoppade en 4-studs 4x4 gånger med pauser emellan.
 
På filmen nedan så jobbade jag med rakriktningen (rider alltid en bit innanför spåret) och även lite ''förvänd galopp''. Rider en liten båge på långsidan så det blir lite förvänd. Jobbade mycket med detta i våras på dressyrträningen men då bytte hon heeeela tiden. Att hon faktiskt redan nu gör det så pass bra är ett tecken på att jag jobbar på rätt saker med henne nu. Nästa steg är att sätta henne lite mer på bakdelen, jobba lite mer med tempoväxlingar så hon blir lite mer lättreglerad innan hindret.
 
 
Här går hon helt okej men under mitten av passet jag red idag jobbade hon sjukt bra med ryggen. Vet inte riktigt vad det var jag gjorde men antagligen en lite lägre form med lite mer tryck bakifrån. Det är något jag ska sträva efter iallafall.... :) Får filma om några veckor igen och jämföra, då ska hon nog vara lite mer igenom i högersidan oxå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0