duktiga hästar :)

Har hoppat båda lite idag eller Cazzilla hoppas inte riktigt utan de är bara 50cm hinder för henne just nu! Men båda skötte sig jätte bra!
 
Aqua hoppade jag en linje och en båge med (24m 6 galoppsprång) och hon var pigg och låg på. Men hoppade jätte fint och spänstigt. Detta var första riktiga hoppasset på ett par månader så hon tyckte det var jätte kul att hoppa igen :) Hade egentligen velat ha henne lite mer lydig och på bakbenen men kan inte ställa så mycket krav just nu. Det kommer. :) Hon kändes iallafall fräsch och fin så på söndag åker på och hoppar 1m på pay and jumpen!! Yeeyy! Har några korta klipp på Aqua från idag, ska bara ladda upp dom...:)
 
Cazzilla fick hoppa lite tittiga hinder idag, hade skyltar på sidorna av hindret men hon hoppade ändå väldigt avslappnat. Jag tror att när hon känner sig pressad blir hon spänd och överhoppar sig följt av några bocksprång efter hindret. Jag har tidigare alltid velat att hästarna ska ta ''gasen'' direkt framåt, (exempelvis på tess när hon tittat) lyssna på minsta lilla och det har funkat. Men det funkar inte riktigt på Cazzilla då hon blir pressad och spänd av de. Så istället har jag knappt någon skänkel om, travar lugnt fram till hindret och sen efter hindret driver jag dock på för att hon ska bjuda framåt och inte få chansen att bocka om hon nu skulle vilja de. Har gjort exakt så här hela förra veckan och nu tar vi fram några titthinder och hon reagerar inte ens. Tror inte hon är speciellt tittig egentligen utan bara extremt rädd om sig. När hon blir pressad så blir hon spänd och överhoppar sig istället. Ja, heheh hoppas ni förstår lite hur jag menar. :p
 
Så kul att Aqua äntligen är igång. Planen är nu att hon ska igång fullt, trimma i dressyren och börja hoppträna och tävla lite smått. Cazzilla får hålla sig hemma ett tag till tills hon hoppar alla tittiga hinder avslappnat. Ta det lugnt och bygga upp hennes styrka mer, sen får hon komma ut :) Tror det blir bäst så!

Kommentarer
Postat av: hastohem.se

Hej,
Lycka till med din träning.
Mvh

2014-02-21 @ 21:18:40
URL: http://hastohem.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0