bra människor omkring mig

Något som jag satt och funderade över häromdagen var hur många bra människor jag har runt omkring mig. Allt från veterinär, till tränare, till min pappa. När vi köpte första hästen -  Appis hade jag varken tränare, kiropraktorn, veterinär eller någon som man kunde vända sig till. Under alla snart 6 år som jag har haft en egen häst har jag hittat så många bra personer som man kan få hjälp av. Med alla problem som uppstått på vägen har man hittat nya lösningar och fått ta hjälp av nya personer som man sen hållt kvar vid för att det funkat.
 
Den första personen måste vara min pappa. Han som är med på varenda träning, tävling eller bara är med i stallet och rider och hjälper till. Sen bidrar han ju väldigt mycket ekonomiskt också ;) Utan honom hade jag aldrig varit där jag är idag, vilket jag är oehört tacksam över. Måste också tillägga att han tycker det är lika roligt som jag tycker det är att hålla på med hästar. Han sa till och med häromdagen att om jag skulle vilja sälja Aqua och slutat rida hade han behållt henne, haha :) Det är tur att han har lika stort intresse, annars hade vi nog aldrig haft så här många hästar som vi har nu.
 
Mina tränare, främst min dressyrtränare Angelica som jag tränat för i många år nu. Har fått mycket hjälp med hästarna och även min egen ridning genom henne. Nu kan jag hennes system så väl att jag med bara lite tips från henne ha en helt annan häst efter bara 30 minuters träning. Hopptränare har jag haft olika genom åren, dels tränat för Anders Wemlerth ett tag men slutade för jag tyckte inte det gav något. Tränat för Fredrik Gustafsson som jag gör än ibland och det går från gång till gång hur mycket man får ut av träningen, men fått mycket hjälp av honom under åren. Sen har jag tränat för Eamon Hickey, inte så ofta eftersom det bara blir när vi är i Falkenberg. Men efter varje träning har jag gått därifrån med en bra känsla och att träningen gått jätte bra. Han fokuserar på helt rätt grejer och får mig att slappna av i ridningen. På senaste har jag även börjat träna för Erica Lantz som jag också är jätte nöjd med, hon kommer alltid med bra tips på problem. Det är henne jag kommer träna för nu. Måste även nämna Svante Johansson som jag tränat för och kommer fortsätta för i och med att han kommer till stallet jag står. Senaste träningen var jag jätte nöjd över och fick mängder av tips.
 
Andra bra människor är veterinären vi åker till Jonas Tornell som är superduktig. Skulle aldrig åka till en annan veterinär. Vi blev tipsade av han när vi köpte Tess vilket bara var en slump. Kiropraktorn Svante Larsson som går igenom hästarna ibland som också är jätte duktig, utan honom hade jag aldrig fått mina hästar så fina i ridningen. Hovslagaren som skor bra, sadelmakaren som kollar sadlarna så allt ligger bra. Alla andra människor som finns runt mig som man kan rådfråga om det är något, det är verkligen guldvärt!!
 
Man kan inte vara bäst på allt och man kan inte kunna allt. Därför är det så viktigt att våga ta hjälp och att fråga när man har problem. Man måste acceptera att man inte är bäst utan man måste lita på människor som är duktigare. När man börjat vara öppen för ny kunskap och hjälp tror jag man kommit en bit på vägen. Var ingen besserwiesser, ta hjälp och hjälp andra, det kan vara värt mer än man tror. Vi alla håller på med hästar för att vi älskar hästar och därför kanske vi ska hålla ihop och stötta varandra istället för att ''vara den som vet bäst'' och trycka ner andra.
 
Håller ni inte med mig?
 

Satt och funderade över vilken bild som passade till detta inlägget, kom inte fram till någon bra. Fick bli en fin bild på Aqua. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0