ser fram emot sommaren

Läser på flera hästbloggar att de planerar tävlingssäsongen och är sååå taggade. Kan ju inget än att hålla med! Har inte planerat speciellt mycket än, bara de närmsta tävlingarna plus de jag verkligen vill åka på över sommaren, Halmstad, glommen, björbäck osv.. Halmstad har flera stycken, ligger nära och har bra klasser för båda hästarna. De två sista inomhustävlingarna blir i helgen med Aqua och helgen efter med Cazzilla på en pay and jump. Sen är det bara utomhustävlingar i flera månader framöver, mycket roligare tycker jag. Speciellt på gräs (om det inte ösregnar så underlaget blir kasst).
 
Vad har jag för planer då? Tanker är att rida ett par stycken 1m-1,10 på Aqua nu, sen hemma träna på 1,20 höjd.  Bara satsa på bra ridning, inte tänka på resultatet. Det gör inget om en bom åker ner i så låga klasser. Vi är där för att träna och jag måste träna på att rida bra på tävlingar. Förra året när jag gick upp till 1,20 tycker jag att jag kanske ändrade min ridstil lite, blev inte lika iskall längre och väntade ut hindren. Det blev också lite spänd ridning vilket syns på både mig och smittar av sig på Aqua. Så jag vill bli lite säkrare med allt innan vi går upp till 1,20. Men i maj/juni rider vi nog 1,10+1,20 igen och sen över hela sommaren, samla massa rutin. För att senare debutera 1,30. Med Cazzilla så ska vi på en till pay and jump, men efter de debuterar vi nog på lokal, hon kommer gå i avd. b först är tanken. :) Rider nog 90-1m-1,10 över sommaren, det stora arbetet ligger på marken. Innan vi kan hoppa högre än de måste dressyren och styrkan bli mycket, mycket bättre. Men jag hoppas att vi får ordning på grejerna fram till hösten så får vi se sen. Det beror ju helt på hur hon reagerar på tävling, men efter de vi gjort nu känns det inte som det kommer vara några problem alls. Hon utvecklas hela tiden!
 
Kan ju inte säga annat att jag ser fram emot en sommar med mycket tävlingar, sommarväder och bra rundor med förhoppningsvis lite placeringar. :) Kommer lämna Jönköping för Falkenberg så snart jag är klar i skolan, det som skrämmer mig lite är att jag kanske inte kommer tillbaka på (förhoppningsvis) väldigt länge.
 
En av de bästa tävlingsdagarna förra året, placering i 1m och 1,10 i björbäck med en superfin runda i 1,10. Det är helt fantastiskt när man går in och gör en grym runda, oavsett höjd, nästan så man sitter och skrattar hela rundan runt. Som arnold skrev någon gång på sin blogg, att vissa kan tycka att det är ''fult'' att ha ett ner i en lägre klass men häftigt att ha flera nedslag i en högre klass. Hur kan en super runda i en låg klass slå lägre än att knappt överleva en högre klass?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0