Quintess

Pappa och jag har pratat lite om vad vi ska göra med Tess efter hon fått sitt föl. Först ska ju fölet komma ut och allt ska gå bra. Men sen är planen att lugnt testa att sätta igång henne igen. Hon fick en ledbandsskada på utsidan av kotan hösten 2011, hon vilade sen ca 4 månader och sen satte vi igång henne rätt lugnt. Då blev hon dock halt igen så då valde vi att ställa av henne helt och ta föl. Nu var vi inne och röntgade henne för att se så allt såg stabilt ut och det hade inte skett några förändringar under tiden hon vilat. Hade det byggts på mer pålagringar hade det inte varit någon idé att testa sätta igång henne igen. Ingen kan säga fall ledbandet kommer hålla för ridning så vi får helt enkelt testa då vi ändå inte kommer ta något nytt föl i år.
 
Men nu har hon snart vilat i 2 år och kanske var det så att vi gav henne en för kort vila sist, så förhoppningsvis är ledbandet helt läkt och starkt igen. Sen märkte vi ju att hoven växte lite annorlunda på just de skadade benet, vilket är naturens egna sätt att kompensera för skadan. Sen ska hon sättas igång väldigt långsamt. Eftersom jag förhoppningsvis flyttat för att jobba med hästar så blir de pappa som får sköta de :) Sen beroende på vad jag gör nästa vår/sommar kommer jag ta över henne om hon nu skulle hålla för ridning. Då är planen såklart att tävla henne igen. Om hon inte skulle hålla, så får hon förbli avelsto (tur man har ston..:p).
 
Tess har ju en väldigt fin hoppteknik och mycket kapacitet. Så det hade varit jätte roligt att kunna komma igång igen, men man vill inte hoppas på för mycket - då blir man bara mer besviken om hon inte skulle hålla. Jag själv har utvecklats väldigt mycket som ryttare sen jag red Tess, så nu kommer jag kunna rida henne bättre och även kunna rida henne i högre klasser än 1m/1,10. Men hur vidare det blir med de får tiden utvisa. Vi kommer förhoppningsvis ha ett fint föl efter henne iallafall :)
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0