övning

Aqua och jag tog som sagt en tur i skogen innan vi trimmade i ridhuset. Arnold la ut en ny övning som jag såklart var tvungen att testa. Så här ser den ut:
 
 
18 meter mellan varje hinder även på bågarna. Det är 5 ganska normalt på den här låga höjden, men man får inte sitta och sova, då blir det långt. Jag red först på 5 galoppsprång, först två hinder på långsidan till bågen och långsidan från andra hållet, de två först hindren och båge till nästa. Fokuserade på att hon skulle vara rak (kunde kolla i spegeln i högervarvet), jämt stöd i båda tyglarna och att vi hittade en bra rytm. Sen red jag på 5 mellan dom två första på långsidan men 6 galoppsprång på båge till nästa. Det var väl de som var det svåra. Fick inte tillbaka henne i tid och det blev väldigt trångt. Så gjorde halt några gånger men det var inte helt lätt de heller då hon gärna la sig i handen och blev lång. Då hamnar man ju som vanligt tillbaka på grunderna... tempoväxlingarna och övergångarna sitter inte. Så det måste jag jobba ännu mer på. Annars fick vi en väldigt bra rytm ändå och jag fick träna mitt öga i anridningarna, Aqua hoppade väldigt fint igenom sig. Till slut kunde jag få tillbaka henne någorlunda på 6 galoppsprång.

Tycker verkligen denna övningen var jätte bra och givande. Jag fokuserade mycket på yttertygeln i svängarna, rak häst i anridningen, samla med hjälp av sitsen och inte handen, att allt ska vara i en bra balans. Om man kommer lite i obalans mot första så blir det vingligt till nästa och sen även till nästa, ännu svårare då om man måste sätta tillbaka hästen, i obalans, det går inte.. Ska sätta upp samma övning snart igen och träna vidare, Cazzilla får testa den om några dagar med. Denna övning kan man ju ''hoppa'' några gånger i veckan då det inte sliter något eftersom det är max 50cm. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0