långt inlägg om mina mål 2014

Här kommer lite mål jag har för året och även lite hur jag ska nå dit. Att sätta upp mål är ju bra för motivationen och så man hela tiden har något att sträva efter. :)
 
Mål med Aqua:
- Hoppa 1,20 stadigt på reg/nat nivå
- Debutera 1,30
- Blir snabbare i omhoppningar
- Mer reglerbar i galoppen
- Mer på bakbenen
- Få ett ännu stadigare stöd i handen
- Hitta ett bett som Aqua trivs på
 
 
Mål med Cazzilla:
- Få rutin på tävling
- Bli stadig i 1m/1,10
- Mer reglerbar i galoppen
- Mer på bakbenen
- Bli starkare i kroppen
- Lära henne byta galopp rent
 
 
Mål med mig själv:
- Få en bättre/stadigare sits och hand
- Rida mer med sätet och mindre med handen
- Blir säkrare på hinder i anridning (avstånd/rytm/galopp)
- Bli bättre på att andas mellan hindren på träning/tävling
- Bli bättre på att rida efter en plan på tävling ex. antal galoppsprång på linjer
- Bli mer konsekvent!!
- Bli bättre på att planera veckans ridning
- Hitta ett hästjobb där jag trivs och utvecklas :)
 
 
Det är dom målen jag har för året. För att komma dit måste jag ju träna, både mig själv och hästarna. Det hänger ju ihop med att jag hela tiden måste ha en plan för varje ridpass där jag jobbar på mina brister och hästarnas.
 
Om jag börjar med målen med min egna ridning då. För att få en bättre sits måste jag ju under varje ridpass tänka på ex. min hand, att jag inte lägger omkull den och att mina händer är i jämn höjd. För att få en bättre avståndskänsla ska jag lägga in bommar i varje ridpass som jag rider på banan. Det handlar bara om att öva, öva och öva. För att bli säkrare och känna av när man ska sitta upp och när man ska länga galoppen. Ska även försöka lägga in lite små hinder oftare än vad jag gör nu. För att bli bättre på att rida efter en plan på tävling så måste jag stega och även skriva ner galoppsprång/antal metrar (vilket jag gjort på de senaste tävlingarna) och om jag skulle rida fel antal galoppsprång, sätt upp samma distans hemma och träna. För att bli mer konsekvent kan jag exempelvis hela tiden rida efter en plan i huvuvdet. Svante tipsade om att rida från en bokstav till en annan och då ska jag svänga precis vid den första bokstaven och sen komma ut precis vid den andra. Sen om jag ska göra en övergång på ett ställe så ska den vara på exakt de stället. Inte 1mm före eller efter (överdriver lite hehe). Japp! Måste även tänka på att andas varje ridpass, spelar ingen roll om jag ska rida i skogen, hoppar, dressyrtränar eller tävlar. Jag måste få in de så det sitter, det gör en väldigt stor skillnad att rida avslappnat och spänt!!
 
För att nå hästarnas mål ligger största biten i min ridning och hästarnas dressyr. Bortsätt från Cazzillas tävlingsrutin då som kommer komma ju mer vi är ute. I dressyren måste jag tänka på basics saker. De ska lyssna fram och de ska lyssna tillbaka, de ska vara spikraka och spåra, ta ett jämt stöd i båda tyglarna och vara lösgjorda i sidorna. De ska bjuda framåt och vara vakna för skänkeln. Detta är bara grunder, men dom grunderna sitter inte. Jag kan inte sätta tillbaka Aqua så snabbt som jag vill och Cazzilla går absolut inte spikrakt i galoppen. Så det är bara grunder som det ska filas på, hela tiden göra dom bättre och bättre. För att lära Cazzilla byta galopp så har jag ju redan börjat lite med att byta över en bom. Så ska fortsätta med de lite till och sen försöka byta utan bom. Aquas bettproblem ska jag fortsätta testa olika bett och även höra med hästtandläkaren om vad hon säger. Ska även skritta betydligt mer på korta tyglar än jag gjort med Aqua tidigare. Hennes svåraste gångart att ta stöd i är nämligen skritten, så nu tänker jag skritta mycket mer än vad jag gjort tidigare. :)
 
I sommar någon gång ska jag utvädera allt och se hur långt jag kommit. :) Måste ju dock tänka på målen under varje ridpass för att förbättra mig så mycket som möjligt.
 
Vad har ni för mål med eran ridning/hästar? :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0