hoppövning - V

Hoppade en kort serie med Aqua i tisdags. Först en 2 studs med 3 meter emellan, sen ca 6,5 m fram till ett räcke. Till räcket kan man variera lite beroende på vad man vill ha ut, men ett normalt avstånd är ju 7 meter. Men eftersom man kommer i en ganska kort galopp (i och med studsen) brukar det räcka med 6,5 m och 7 m kan nästan kännas lite långt.
 
Skit samma, det var inte avstånden jag ville visa utan bommarna jag hade på räcket som ett V. Man kan sätta upp bommar på hindret så om ex. hästen hoppar snett, antingen till höger eller vänster kan bommen stadga upp hästen. Jag hade bommarna så däremot för att hon skulle utveckla sin frambensteknik samt att hon ska hoppa igenom sig mer. Att hon automatiskt ska titta ner lite på bommarna och få en annan kurva i språnget där hon hoppar med mer rygg och bättre framben.
 
Genom serien petade jag även lite med spöt på rumpan så hon ska bli snabbare i sina rörelser och bjuda mer framåt genom serien. Det var faktiskt väldigt effektivt och hon hoppade mycket bättre och bjöd mer!
 
 
Tycker hon hoppar helt okej på bilden men vet att hon kan mycket bättre!! Där hade jag dock hackamore så kan inte riktigt hjälpa henne i språnget så mycket som jag vill för att få språngkurvan så bra som möjligt.
 
Kommer hoppa mycket serier nu med henne och se om hon kan förbättra sin teknik lite mer och lära sig att hoppa mer väl. Sen vill jag också att hon ska bjuda mer till hindren och verkligen ta tag i dom, hoppas det finns lite mer bjudning i henne :p Hon har ju kapacitet, men hon anstränger sig inte mer än vad hon behöver och det är de jag vill plocka fram!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0