jag är inte perfekt, jag är inte ens duktig

Tänkte skriva om Aquas och min utveckling hittills på tävlingsbanan... Och för det mesta visa dåliga rundor där jag gör ganska stora misstag!!
 
Jag fick hem henne i november och vi gjorde vår första tävling i mars. Vi har utvecklats jätte mycket sen dess kan jag bara säga om dom starterna! Inga dåliga resultat men att Aqua rev 2 stycken i 1,05 var väl lite väl. Aquas svaghet är att hon inte är så jätte rädd om sig så därför måste jag rida ganska korrekt för att en bom inte ska falla. I samband med det tävlingen kastade hon sig ur transporten och gick omkull. Hon blev då hon låst i bäckenet och innan vi hittade att det var de så gick det ett tag.
 
Men vi gjorde lite starter i maj 1m-1,10 med bara 4 felsrundor. Fy vad trött jag var på dom fyra felsrundorna. Min egenutbildade appis nollade i 1m, tess som knappt var tävlad och väldigt tittig och orutinerad nollade flera starter i 1m. Men aqua som hade mer rutin än dom nollade inte.... Men hon är ingen häst som man åker sig runt på felfritt, hon kräver sin ridning för att få henne lyfta på sina ben (vilket inte jag hade förstått då). Hon kräver rätt ridning som inte jag hade. MEN hon har ett mod som inte många hästar har och det värdesätter jag högre än högst. För hon har gett mig ett självförtroende i hoppningen som ingen häst tidigare gjort. Aqua kan gå nolla i 1,30 för det har hon tidigare gjort men hon kräver rätt ridning och hon som tävlade henne innan är väldigt väldigt duktig och tävlat högre än så, även utbildat och tävlat henne från starten. Jag hade inte den ridningen eller fått tillräckligt med tid att rida in mig på henne just då.
 
Lite dåliga rundor från den tiden. Man ser ganska tydligt på första filmen hon dålig galopp hon har. Varken kraftfull, frambjudning eller bakbenen under sig. På andra filmen så har hon mycket bättre galopp, bakbenen mer under sig och blir då mer rädd om sig för att hon KAN! Men väldigt mycket undertempo från min sida. På näst sista hindret är det jag som klantar mig, ligger helt fel och tappar galopp i svängen men Aqua räddar situationen. Men hon hoppar suuuuper!
 
 
 
I Juni så tränade vi för Victoria Almgren och hela träningen bestod av att rida med yttertygeln. Detta gjorde att jag fick ihop Aqua på ett helt annat sätt och att hon satte under sig riktigt bra. Men när jag fick den där galoppen där hon satte under sig ordentligt kom nollorna. Dessutom var Aqua väldigt svårsvängd med att svänga med hjälp av enbart ytter har hjälpt jätte mycket!
 
I Tranemo gjorde vi en jätte fin runda i 1,10 (även nolla i 1m) och det fortsatte i Björbäck där vi satte nollor i 1m och 1,10 första dagen med vår bästa runda någonsin. Resten av helgen gjorde vi också bra rundor men när jag debuterade 1,15 så kändes det ganska stort (inte högt med stort) och jag red inte lika bra.

En bra runda från Tranemo. Björbäcks 1,10 runda har ni ju sett ett antal gånger vid de här laget ;)
 
Åkte utomlands här emellan och när jag kom tillbaka tyckte jag inte Aqua kändes lika fin som när jag åkte. Här började egentligen det gå utför igen och vi hade vår toppform i Tranemo och Björbäck. I Glommen i början på juli så hade jag tappat allt och vi gjorde en jätte dålig runda i 1,10 och en ioförsig helt okej 1,15. Men Aqua kändes inte lika ridbar och jag red inte lika bra...
 
Dålig runda från 1,10, efter den rundan ville jag bara dö, typ.. ussch.
 
 
Vi åkte till Halmstad där vi blev placerade i 3 av 4 klasser och debuterade 1,20 med noll fel och en nionde plats. Men jag fick aldrig tillbaka den känslan vi hade i Björbäck. Någon kort stund i en 1,10 klass men sen börjar jag hetsa och rida dåligt igen.
 
Jag gjorde en helt okej start i 1,20 i vaggeryd men samtidigt så visar sig mina svagheter ändå hela banan igenom och ganska rejält i slutet. Rundan var inte dålig men den var heller inte perfekt och jag kunde inte gå ut med känslan av hur lätt och enkelt det var.
 
På sista hindret lägger jag henne alldeles för stort på ett ganska svårt byggt räcke där jag inte alls hade förberett henne på det. Men det är en av min svaghet att jag rider iväg henne på för stora distanser.... Emelie nu får du se kraschen ;)
 
 
När vi sen startade i Bankeryd, Ntrk och Borås blev det mest bara dåliga rundor, (helt okej 1,10 i Borås). Så vi har egentligen aldrig fått tillbaka det flytet vi hade i Juni då hon var som finast och även jag red som bäst.
 
Här är nog en av de sämsta rundorna vi gjort men en av de mest tekniska banorna vi ridit med bågar som jag suger på!! Har inte lärt mig att jag måste rida framåt på distanserna för annars räcker inte aqua, det går inte att ta i henne!!
 
Så under resten av hösten och hela vintern ska jag lägga tid på dressyren på Aqua och min känsla för hoppningen. Jag vill och ska komma tillbaka till den formen vi hade i juni och göra lika bra rundor i 1,20 som i 1,10 och dom ska även vara felfria!! Jag är en perfektionist och jag vill att allt ska vara perfekt. Det ska kännas lätt och enkelt och hästen ska hoppa med lätthet och lyssna på minsta lilla signal. Jag ser inte det som något negativ även fast det ibland kan vara ganska jobbigt psykiskt när det går känns dåligt i nästsan varje start även fast det inte var katastof iaf. Det värsta är nog när folk säger att det såg bra ut. Jag hatar meningen ''det såg bra ut'' för det spelar ingen som helst roll om inte känslan var bra. För det är de som räknas..... Vi ska helt enkelt ta oss tillbaka och även bli ännu bättre.
 
Förutom detta så såg jag nu vilken utveckling Aqua gjort i sina språng, man ser att hon hoppar väldigt flack på första filmen och nu hoppar hon mycket rundar och mer genom ryggen en tidigare, vilket är väldigt kul :)
 
För att avsluta detta inlägget bra får ni en av sommarens höjdpunkter. Debuten i 1,20 med en nolla och placering :)

Kommentarer
Postat av: Anonym

vilket toppen bra inlägg! vad ni har hunnit med mycket tillsammans, jag tror att era starter till nästa sommar kommer att kännas väldigt bra om ni tar vintern till att slipa på dressyren och alla detaljer :) Kör hårt!

2013-10-24 @ 19:33:25
Postat av: Shana!❤️

Asså du är grym på att rida !😍🐴

2013-11-01 @ 16:39:24
URL: http://welovehorse.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0