framtiden

Ja framtiden är alltid lite läskig att tänka på. Speciellt under gymnasietiden. För mig har det växlat mellan mycket och nu under våren hade jag inte en enda aning om vad jag ville. Allt annat var heller inte helt rätt och jag hade verkligen ingen aning om vad jag ville göra. Eftersom jag var så osäker så sökte jag in till naturvetenskapliga basåret så jag dels hade naturämnena och även kunde tänka ett år till på vad jag verkligen vill göra.
 
Nu under sommaren har jag verkligen tänkt och allt det jobbiga som hände i våras har jag äntligen gått vidare ifrån. Nästa år, när jag läst klart basåret vill jag iväg och jobba hos någon ryttare. Än vet jag inte vart, men har ett tag att tänka. Hur länge det blir återstår att se. Men det är faktiskt något som jag ser fram emot väldigt mycket, så har jag aldrig känt tidigare men nu längtar jag nästan. Vill utvecklas och bli ännu bättre, men inget jag vill jobba med på heltid för resten av mitt liv.
 
Efter det vill jag ut och resa i några månader. Jag älskar att resa och se världen. Har haft turen att redan ha rest mycket med familjen, men vill åka till fler ställen i världen. Där efter har jag som dröm att komma in på veterinärlinjen. Det är en väldigt liten chans att jag kommer in i Sverige, då mina betyg inte räcker (ångrar mig så mycket att jag inte la ner mer tid på skolan då, men samtidigt visste jag inte att jag ville bli veterinär då) så måste alltså skriva högt på högskoleprovet. Jag måste skriva rätt många gånger för att ens komma i närheten och ha massa tur. Annars vill jag söka utomlands, för det är verkligen detta jag vill bli.
 
Jag vill verkligen uppleva saker innan jag sätter mig och pluggar till något. För när jag har familj så funkar det inte att dra iväg och jobba i något stall. Jag vill inte sitta och ångra mig att jag inte tog chansen när jag väl kunde. Jag vill uppleva och få ut så mycket som möjligt av mitt liv för att sen jobba med något som jag brinner för och tjäna bra med pengar (hehe).
 
Jag tänker endel på framtiden men samtidigt försöker jag att inte göra det. Försöker leva i nuet. Just nu har jag så jäkla kul, studentlivet är så jäkla kul. Träffat så mycket nya vänner, festar hela tiden och har sjukt kul ihop. När jag gått klart skolan nästa år kommer jag aldrig glömma detta året, för det måste varit ett av de roligaste året i mitt liv. När jag är klar där väntar nästa upplevelse, att åka till något ryttare och jobba. Efter det en resa som jag ser fram emot och sen återgå till studentlivet och förhoppningsvis plugga till det jag vill bli med massa motivation. Kommer säkert träffa så mycket nya människor och uppleva så mycket. Livet börjar verkligen efter gymnasiet, jag trodde livet tog slut men det är då det börjar. Det är då man kan göra precis vad man vill.
 
Vad har mina läsare för tankar om framtiden? :)
 
 

Kommentarer
Postat av: Amie

Finns en jättebra övningsbok inför högskoleprovet, kommer inte ihåg exakt vad den heter men hjälpte mig att träna på själva upplägget! Blev tom överraskad över att mitt resultat landade så högt :P Kör hårt! Man kan lyckas med allt bara man ger sig fan på de ;)

2013-10-17 @ 22:31:31
URL: http://sjoadal.wordpress.com
Postat av: Amie

Finns en jättebra övningsbok inför högskoleprovet, kommer inte ihåg exakt vad den heter men hjälpte mig att träna på själva upplägget! Blev tom överraskad över att mitt resultat landade så högt :P Kör hårt! Man kan lyckas med allt bara man ger sig fan på de ;)

2013-10-17 @ 22:32:11
URL: http://sjoadal.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0