hoppövningarna idag!!

Idag blev det lite hoppning, stod lite hinder kvar från Svanteträningen som var på fm, så får passa på! När jag kom stod det en linje framme, med 3 hinder. Först 4 normala och sen 4 lite tillbaka, båda kom snabbt ur sväng. Hoppade dom på båda hållen. Aqua hoppade superfint, speciellt på de två hindren där det var skyltar under, på den utan skyltar var hon lite nonchalant. Jag fick tillbaka henne bra, svårigheten var att först rida på 4 korta och sen rida på 4 normala. Det är lätt att hon blir lite flack och är då i sista hindret. Så tänkte på att rida fram de första 2 galoppsprången och sen sitta upp och ''spänna bågen'' igen för att få ett bättre språng.
 
Sen ställde jag om till 3 normala galoppsprång 13,5-14m och höjde till typ 1m-1,10. Just nu vill jag bara lägga fokus på NORMALA avstånd så vi hittar rätt galopp och rytm. Inte krångla till en massa för jag vill hitta tillbaka flytet. Därför gjorde jag övningen ovan på låga hinder och satte upp normala avstånd när jag höjde. Denna övningen gick också jätte bra och hon hoppade jätte fint, det var såklart lite svårt att vända upp så pass tajt men det är något jag själv måste öva på. Jag måste rida henne framåt, men inte hetsa iväg, det är de som är så svårt. På en häst som redan har bjudning behöver du inte driva på utan bara samla upp med hjälp av hand och lite omslut av skänkel. Nu måste jag hålla igång galoppen utan att börja rida iväg henne. Men det gick för det mesta bra, försökte tänka på att komma intill hindren lite mer än vanligt just för att jag på senaste har lagt henne lite för stort.
 
I båda övningarna tänkte jag på min egna sits och skänkel, på att rida rakt fram och ha henne helt rak (inga tappande bogar). Gjorde det så gott jag kunde med hacket, hon lägger sig lite i handen innan hindret om jag behöver ta en halvhalt och då är det lätt att hon skjuter ut någon av hennes bogar.
 
Nu kommer jag bara hoppa linjer och bågar på normala galoppsprång, ska jag träna på att korta och länga galoppen räcker det med bommar som hjälp. Kommer också hoppa mycket studs och serier för att stärka upp henne och få henne att bli lite mer kvick. Det är väl det vi kommer träna på ett tag framöver nu.
 
Ojj, blev ett långt inlägg.. Nu måste jag sova, börjar halv nio imorgon!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0