quintess :)

På tal om tess, jag ska faktiskt sätta igång henne lite smått i sommar :) Hon kan ju ridas även fast hon (förhoppningsvis) är dräktig. Hon var ju ohalt i påskas och vi såg också att hoven på de benet hon har ledbandsskadan hade växt annorlunda än på den andra framhoven. Den var lite mindre och hade växt lite innåt. Vi har låtit hovarna växa ut (hon går utan skor) ordentligt första gången och då syntes detta väldigt tydligt. Det är säkert naturens egna sätt att försöka att reparera skadan. :)
 
När vi sa detta till veterinären sa han att det var en annan häst som hade liknande skada som tess och den hästens hov växte också annorlunda än den andra framhoven. När dom sen la på skor och rätade upp vinklarna så blev den halt igen. Sen lät dom hoven växa ut igen och då växte hoven konstigt igen. Så dom behöll vinklarna som hoven själv skapat och nu går den 1,50 igen och har inte varit halt på 3år. :)
 
När vi ställde av tess i höstas trodde vi verkligen inte att hon skulle bli bra eftersom hon var så pass halt och även i några månader efter var hon lika halt. Men när hoven sen hade växt på sitt sätt blev hon ohalt och om man sen behåller dom vinklarna så kanske det finns hopp om att hon kan sättas igång igen :D Därför ska jag sätta igång henne lite lugnt i sommar (barfota) och se om hon blir halt igen. Hoppas inte :D Hade varit så kul om hon kunde komma igång nästa år igen!
 
Hon har verkligen en sån fin teknik!! Min gummiboll <3
 
Dock har ju Aqua visat att tekniken kan slänga sig i väggen, bara man har ett hopphuvud såå ;)
Nejj, hon har faktiskt också en väldigt fin teknik när hon vill <3

Kommentarer
Postat av: Hanna

vad kul med en update om Tess!
Låt naturen har sin gång när det gäller hoven. Jag tror att ju mindre ni mixar med den desto bättre kommer det att gå - naturen har ju lyckats i de flesta avseenden. Varför måste du överhuvudtaget sko henne? Troligen har hon utvecklat en jäkla hovkvalité nu när hon gått ute dygnet runt, utan att skos eller verkas på månader. Bra idé att sätta igång henne barfota men om det funkar våga låta henne henne gå hårdare utan skor :)

2013-06-07 @ 09:22:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0