olika (hopp)tränare

Har tränat för ganska olika hopptränare nu sen jag fick Aqua. På ett sätt är det väldigt rörigt för man får så mycket tips från alla håll men samtidigt kan man ta med sig av det som man själv tycker funkar.
 
Tränade för Svante precis när jag fick henne, av den träningen fick jag bara ut att jag skulle rida framåt vilket problemet då var. Sen har jag tränat för fidde och där var det också mycket att jag skulle rida framåt, kicka igång henne efter hindren vilket jag har tagit med mig. Nu tränar jag för Erica, har inte tränat så många gånger men tycker hon är väldigt bra på att lösa problem och fokuserar lite mer mellan hindren är vad fidde gjorde. Mer engagerad, därför jag inte tränar regelbundet för fidde längre.
 
Sen hoppade jag en träning för Eamon i påskas och där är det fokus på mycket rytm och galopp samt att hon ska ta i med sina bakbenen. Jag fick även mycket tips på hur jag kan jobba vidare henne både från marken och från ryggen. Nu i skolan har vi tränat för Victoria vilket jag tycker ha funkat bra. Senaste träningen fick vi rida mycket med yttertygeln samt rida ihop dom ganska mycket (med yttertygeln) vilket funkade jätte bra på Aqua. Hon hoppade väldigt, väldigt väl. Även när jag fick hjälp på tävlingen så skulle jag vända upp med yttertygeln, rida rakt fram både före och efter och sen vända med yttertygeln. Aqua fick en helt annat galopp där hon satte under sig och hoppade super fint. Jag fick en helt annan känsla, speciellt i handen så det kändes verkligen jätte bra :)
 
Så jag har verkligen tagit med mig av alla tränare och tar med mig det som funkar bäst. Så på ett sätt är det bra och på ett sätt är det dåligt. Nu i sommar kommer jag träna för Eamon och sen under hösten kommer jag hålla mig till en tränare eftersom jag inte går i skolan längre då.
 
Här är ett kort klipp från träningen med victoria, jag tycker aqua går väldigt bra mellan hindren i en bra form samt att hon hoppar väldigt väl. Hon är fortfarande inte helt rak innan hindret, hade hon varit det hade hon hoppat ännu bättre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0