tips, mugg

Cazzilla fick en reaktion på kraftfodret när hon kom och efter de fick hon mugg, ganska mycket. Har aldrig haft mycket mugg innan, något litet sår men inte så här. Så att tvätta och lägga på salva hjälpte inte då de inte löste upp skorporna. Googlade runt lite och läste på bukefalos (som måste vara en av de bästa hästsidorna) och då var de någon som tipsade om honoung. De ska tydligen vara läkande.
 
Eftersom vi hade en nästan tom honoungsburk hemma så tog jag med den till stallet och testade lite... Och visst funkade de. På bara några dagar löste sig skorporna upp sig och såren läkte. Så ett tips är verkligen att testa de om man inte vill köpa en massa dyra salvor osv... Detta är ju dessutom bättre då det är helt naturligt och inga farliga kemikalier i (blivit en biologitönt nu efter läst hållbar utveckling i skolan haha...). Läste dock att den ska vara svenskgjord för annars försvinner de ''braiga'' ämnerna. Vet inte om det stämmer men bäst att vara på den säkra sidan
 
Om ni inte testat detta så testa - funkar verkligen :)
 

Kommentarer
Postat av: Elin

Bra tips! har använt Tea Tree Olja till min häst men det är ju alltid bra med saker man vet vad de innehåller!

Har tipsat om två fodertillskott på min blogg om du vill läsa! :)

2013-12-14 @ 13:27:29
URL: http://elinoflower.blogg.se
Postat av: emma

Hej!
Vart sätter sig mugg?
För min häst har fått skorpor på bakhovarna, vilket han inte haft innan. Mvh emma

Svar: Hästarna får mugg på karlederna (kan sprida sig högre upp också), speciellt hästar med vita ben då det är lite känsligare hud där. Så det kan säkert vara mugg din häst fått!
isabella fransson

2013-12-15 @ 10:01:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0