var alltid försiktiga!!!

Har ni sett på nyheterna om fodervärdar som blivit lurade av en och samma hästägare? Kan säga så här att meningen var att vi skulle låna en häst av samma hästägare. Hästen var dock redan utlånad till en (som vi känner sen tidigare) och vi hade bara kontakt med dom. Pappa och jag är dock alltid överförsiktiga (får alltid höra att vi är för nojiga) och vi skrev självklart ett kontrakt, vi besiktigade hästen, kollade upp ägaren osv... Läste såklart inte så bra om hästägaren och vi var medvetna om att om vi tog hästen skulle vi inte kunna lämna tillbaka den till honom. Utan istället hade vi fått hitta en ny fodervärd till hästen eller så hade vi fått ha kvar den hela sitt liv. Nu var det ju så att hästen inte gick igenom besiktningen, hästen behandlades och blev frisk men hade mer ''fel''. Eftersom vi var medvetna om att vi inte kunde lämna tillbaka hästen till honom, eftersom han hade skulder, inget stall osv... så vågade vi inte ta hästen om den inte skulle hålla i framtiden. För vad skulle vi göra med en häst som inte höll? Det enda var att avla på den (superfin stam dock) men nu har vi ju redan andra ston att avla på.
 
Nu har vi ju lånat en annan häst och skrivit kontrakt och besiktigat hästen. En lite mer säker ägare om man säger så! Men vill bara med detta inlägget säga att var alltid överförsiktiga i både i att låna hästar och att köpa hästar. Vad det gäller ägare, kontrakt, besiktning, val av veterinär osv... Det är aldrig kul att stå där med en häst som man inte längre kan ha kvar men inte kan lämna tillbaka. Alternativ en häst man köpt som visar sig ha dålda fel. Man kan aldrig vara för försiktig, utan det är bättre det än att ta saker för givet!
 
Hästen vi skulle lånat av samma hästägare. Superfin med toppstam, som alla andra hans hästar. Men det hjälper ju inte om hästen inte är frisk... Det kanske var tur ändå att vi inte tog den, även om vi var medvetna om riskerna så kanske vi hade blivit inblandade i någon skit. Vem vet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0