nytt trick - stegraaa :D

Idag var jag i ridhuset med appis i typ 1 timme och tränade olika trick :p Brukar bara träna max 15 minuter men vi lekte runt lite hahaa. Tränade lite bugning vilket är jätte svårt och appis fattar inte riktigt. Hon lägger vikt bakåt men fattar inte att hon ska gå ner på framknät. Bara träna vidare. Sen tränade vi bergsgeten vilket hon gjorde jätte bra!
 
Sen sååå, lärde jag faktiskt henne ett nytt trick lite spontant. Nämligen att stegra :) Det finns ingen beskrivning på hur man lär en häst detta och jag kommer heller inte skriva ut hur jag gjorde då det kan bli farligt om man inte har koll på sin häst. Men jag hittade på lite och försökte hitta några signaler som hon lyssnade på. Det började med att hon lyfte väldigt högt med framhovarna, sen började hon små hoppa lite och där berömde jag. Sen efter någon gång gick hon upp lite högre och där nöjde jag mig :) Jag tror också att jag kan använda samma signaler för att lära henne spansk skritt då hon verkligen lyfte på framhovarna jätte bra!
 
Här är en liten film, måste ju filma till mitt projektarbete som jag sen ska ha på redovisningen :) Som ni ser så är hon väldigt lugn mellan jag visar signalerna så det är ingen risk att detta kan bli farligt. Jag är ganska tydlig med signalerna nu i början men hoppas att kunna göra detta lite mer diskret sen. Jag använde inte godis till detta som jag gör till alla andra trick. Hon är jätte duktig, fattar verkligen direkt när hon gjorde rätt :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0