projektarbete tisdag och torsdag

Det var väldigt många som ville att jag skulle skriva om mitt projektarbete här så mycket som möjligt så därför har jag gjort en egen kategori till det som heter ''projektarbete 2012/2013''. Jag ska försöka skriva så ofta jag kan/hinner/orkar :) Kul att så många vill läsa om det, har även fått lite frågor som jag ska svara på. Om ni har några är det bara att ställa dom så svarar jag! :)
 
I tisdags tränade jag appis från marken och red lite löst. Från marken jobbade jag mycket med att hon skulle ha fokus på mig hela tiden, vara avslappnad och att hon skulle stå stilla när jag bad om det. När jag gjorde i ordning var hon fokuserad på allt annat, stod inte stilla eller hade uppmärksamhet på mig. Så varje gång hon tog ett steg eller tappade fokus backade jag henne 2 steg och tog fram henne 2 steg och sen berömde. Detta är för att hon ska förstå att det är bekvämare och mindre jobbigt att stå stilla istället för att gå runt, samt att hon ska ha fokus på mig!
 
På banan sen ''klappade'' jag henne med spöet på hela kroppen, hon accepterar inte riktigt att jag petar på benen eller under magen men det går bättre hela tiden. Även här gjorde jag övningen ovan om hon inte stod stilla. Hon var ganska avslappnad och hade lågt huvud :) Sen fortsatte jag med presenningen och idag kunde jag lägga den på hennes rygg. Den är fortfarande jäääätte läskig men stort framsteg sen sist då hon bara kastade sig då.

Sen skulle jag hoppa upp och rida. Idag valde jag att ha repgrimman på så jag kunde förstärka signalerna när hon inte lyssnar eller förstår. Hon vill inte stå stilla när jag hoppade upp så jobbade med ''back, fram'' när hon gick iväg. Tillslut kunde jag hoppa upp när hon stod stilla.. :p När jag sen red så funkade det väldigt bra med repgrimman då hon förstod halt och back mycket bättre :)

Idag jobbade jag med samma som i tisdags. Idag var hon ännu mer avslappnad, hade låg huvud och var riktigt uppmärksam och fokuserad :) Gick bättre med presenningen och spöet.. När jag red så skrittade jag ut en sväng i halsring och repgrimma. Halterna lyssnade hon väldigt bra på och backade ganska bra. Det går framåt :) Ska rida med repgrimma ett tag framöver för att kunna förstärka signalerna när det behövs.
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej! jag har haft problem med kommentarsfältet men idag verkar det fungera. Vill bara säg att det var väldigt tråkigt att höra att Tess är fortsatt skadad. Finns det inget mer man kan göra för att hon ska läka? Var ska ni flytta henne? 'r det också en lösdrift? När och med vem ska ni betäcka henne? skriv gärna ett inlägg om det, tror fler är intresserade.

Kör hårt med Appis och projektarbetet. och håll oss uppdaterade om du hittat någon häst :)

2012-10-06 @ 20:01:45
Postat av: Ida

Superbra träning med presenningen som du skrivit här nedan. Jag tränade ofta mitt föl på sånt när han var yngre, tyvärr har det blivit rätt lite sådant på slutet :(
Bra att man hittar såna här roliga saker man kan göra med pållarna på fantasin tryter :P
//Ida...
www.volvoloveeer.blogg.se <--- Vardagsblogg
&
www.manniminmanni.blogg.se <--- Hästblogg

2012-10-06 @ 22:55:16
URL: http://www.volvoloveeer.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0