svar på kommentarer :)

Här kommer lite svar på några kommentarer jag fått nu de senaste.
 
Åh va roligt att du ska Appis som projektarbete! Hoppas du kommer skriva en del om de på bloggen.

Om jag får ha ett litet önskemål får du hemskt gärna skriva lite mer om hur du NH-tränar dina hästar, har följt dig ett tag och vet att du är duktig på det :)

Får hem en häst i november som tveklöst behöver NH-tränas. Behöver lite inspiration :)
 
Svar: Tack så mycket :D Jag kommer skriva ut vilka övningar jag gör, varför och hur jag löser problem :) Så får ni väl fråga om ni vill ha fler tips på övningar och så :)
 
Hej! Jag hade tänkt försöka få upp lydigheten på min ena pålle genom att arbeta mot att kunna rida utan träns. Skulle du vilja hjälpa mig och förklara hur man börjar träna för detta? Han är en pigg kille man inte kan lita på så jag behöver konkreta tips som inte innebär "våga testa och se", chansen att jag rider helt utan träns någonsin är väldigt liten med tanke på hur ofta han slänger av mig med. (;Men jag kan tänka mig bettlöst/sidepull osv när ha känns säker nog för det.

Tacksam för svar!
 

Svar: Om du inte kan lita på honom när du rider så föreslår jag att du börjar med träningen från marken. Att rida löst är inget jag skulle göra om jag inte kunde lita på mina hästar och ha full kontroll på dom från marken. Även fast jag litar på appis när jag rider löst så kan hon fortfarande bli rädd för saker och hoppa till, hon kan sticka med mig i galoppen vilket hon gjort. Det är fortfarande djur vi håller på med, flyktdjur och vi kan aldrig träna bort deras flyktinstikt. Men du kan ju alltid rida i grimma/träns och sen ha en halsring. Använd den så mycket som möjligt och använd sen tyglarna om du känner att det behövs :)
 
Fin, fin blogg! Men gud vad duktig häst! Du tycker att den "i alla fall nu kan ha den på ryggen". Men vad hade du mer tänkt dig att hon skulle göra med den?? :P
 

Svar: Man kan dra den mellan fram och bakbenen :) Hon är fortfarande rädd när den prasslar och kastar sig fortfarande ibland så helt orädd är hon inte för den.
 
Hej!
Jag undrar vad ditt gymnasium heter, linje m.m. Kan man bli vetrinär av den? Isåfall, måste man läsa något extra innan man börjar på vetrinärhögskola? Vart finnes den, finns det likadana någon annanstans? Skulle vara tacksam för svar då det inte är långt kvar innan man måste välja. :)
 

Svar: För att kunna söka in till veterinärlinjen måste du ha läst natur. Vår skola har det och de flesta skolorna har det. Du behöver inte läsa något extra innan du sen gått ut gymnasiet och ska söka dit. Men det krävs högsta betyg i de ämnena för att kunna komma in.
 
Hejdet var tråkigt att höra att Tess inte mår bra!
Rider du på Tess? och isåfall hur lång tid kommer det ta innan du får fortsätta rida henne?
 

Svar: Nej jag rider inte tess och hon går bara i hagen hela dagarna ;) Vi får se vad veterinären säger på återbesöket. Vi ska iallafall ta ett föl på henne och sen sätta igång henne igen om det inte redan nu på återbesöket är uteslutet att hon kan bli ridbar igen.
 
Det var jag som skrev den förra frågan också, vet inte om jag skrev mitt namn då? Men det är alltid lika kul när man får svar på sina kommentarer :D

Undrar bara vad för typ av häst du letar. Vilken ras? Sto? hingst? valack? Ålder? Vill du ha henne på foder då eller testa som medryttare? Kommer du behålla Appis och Tess om du/ni bestämmer er för att köpa foderhästen?

Sjukt mycket frågor men det här är ju spännande. Lycka till!
 

Kul att du tycker det, jag försöker svara på alla kommentarer jag får så gott det går :)
Letar efter ett halvblod, sto eller valack och ålder mellan 8-14år. Jag ska ha den på foder ett tag först (hur länge beror lite på ägaren, hur länge de vill låna ut osv) och sen kanske vi ska köpa den om allt funkar,  Jag kommer behålla mina hästar, tess kommer flyttas och appis kommer stå kvar. Jag har lite funderingar på att låna ut appis om något år, det beror lite på. Tar ju studenten nästa år och jag kommer aldrig sälja henne.
 
ja läser alltid när du skriver... bara så du vet =)
 

Va kul att höra :D Så kul med trogna läsare :D
 

Kommentarer
Postat av: Karin

Kul att du svarade :) Jag ska absolut hålla utkik på din blogg om hur du gör! Hör av mig om det behövs något litet tips sen när Hamlet har kommit! Ha det fint och hoppas Tess blir bättre :)

2012-10-17 @ 16:41:56
URL: http://arhamn.wordpress.com
Postat av: Geklychic

Gå in och tävla om en hästbok

2012-10-18 @ 15:39:01
URL: http://www.geklychic.blogg.se
Postat av: Mickan

Hittade precis hit och det verkar vara en jätte mysig blogg! Ser fram emot att börja följa dig och dina hästar. Hoppas jag får lite tips och motivation till min egen ridning!

2012-10-18 @ 20:49:08
URL: http://mickanekunger.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0