dagens ridpass

Appis:
Red ut henne och klättrade lite. Försöker öka klättringen hela tiden så nu i början blir det inte så många och långa backar vi rider. Har börjat med galoppen nu och det finns en jätte bra slinga som är lite lite uppför vilket gör att hon automatiskt måste lägga mer vikt på bak och belastar inte fram lika mycket. Den tar ungefär 1 minut att galoppera så galopperade den upp och skrittade tillbaka och gjorde så två gången. Så det blir som intervaller. Funkar nu i början när hon bara galopperar 2-3minuter men när det blir längre är det bättre att rida till galoppbanan och intervallträna!
 
Hon kändes väldigt fin, lite springig ibland och lyssnade inte riktigt men hon är ganska pigg nu i början ;D
 
Aqua:
Idag testade jag att rida med graman, hade den knäppt på sidorna. Just för att hon inte ska kunna slå sig loss och bara slänga med huvudet i evigheter. Sen oxå att göra stödet tydligare för henne. Det funkade faktiskt förvånadsvärt bra att rida med den. Allt blev mycket stadigare (hon är väldigt slingrig och obalanserad nu när hon inte bjuder fram till handen) och jag fick ett bra stöd till och med någon gång i skritten.
 
Först skrittade vi ut en sväng o klättrade och även travade lite. Backarna är bra hjälp till att få henne fram till handen! Sen red jag lite på banan. La fram en bom innanför spåret så jag kunde träna rakrikningen lite. I traven kändes hon helt okej bra, i vänster varvet började hon tom jobba med ryggen! I galoppen gick det bra i vänstervarvet men sådär i höger. Hon skjuter ut vänsterbogen och sätter in rumpan både på rakt och böjt spår, samt att hon inte vill ta stöd på ytter. Så där har vi mycket att jobba med. Men i vänstervarvet som sagt kändes hon bra och jag behövde inte driva allt jag hade ;) Kändes nästan som hon var lite i balans!
 
Så, mycket att jobba med men det känns som det går framåt redan :)

Kommentarer
Postat av: Hanna

Jag blev sjukt sugen på att sticka ut och rida barbacka på min fd medryttarhäst när jag läste det här. så sjukt mysigt!

2012-11-23 @ 09:24:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0