dagens ridpass och en fråga

Aqua red jag ut barbacka på hackamoret idag, vi skrittade bara en sväng i skogen och på vägen :) Imorgon ska hon hopptränas!
 
Appis red jag i ridhuset. Hade sadel idag och hon såg inte särskillt nöjd ut när jag hade sadlat haha ;) Rider henne för det mesta barbacka då hon trivs bäst så. Men idag blev det sadel. La fram två bommar på långsidan med 17m imellan. När jag travade över dom gjorde jag halt mitt i mellan för att träna lydnaden. I galoppen växlade jag mellan 5 och 6 galoppsprång.
 
Jobbade mycket på voltspår med att hon skulle spåra och inte sätta in ett bakben eller skjuta ut bogen. Hon kändes fin vissa stunder, men lite stel i högersidan. I galoppen var hon fin i högervarvet men i vänster sprang hon mest. På rakt spår var hon så sne man kan vara ;) Så just vänstergaloppen över bommarna gick inte så bra, men högergaloppen kändes helt okej. Mycket jobb med henne nu tills vi är tillbaka där vi var i våras! :)
 
Fick en fråga om Aqua, om jag var medveten om att hon helst landar i vänster galopp i högervarvet och ja det har jag märkt. Jag tror det handlar om en balansgrej samt att hon har lite svårare att hålla sig rak i högervarvet. Hon är ganska obalanserad att rida just för att hon inte alltid går fram till handen. Så problemet i sig är inte att hon landar i fel galopp utan att hon helt enkelt inte är i balans. Det är vad jag tror iaf ;) Så mycket jobb med små hinder och dressyr=markarbete så kommer det nog lösa sig senare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0