lite uppdatering om allt :)

Okej, jag har fått mängder med frågor om tess, appis, fölet och även frågor om annat. Men nu ska jag försöka klargöra allt lite.
 
- Tess kommer vi att ta föl på till våren, vi kommer att behålla fölet och se vad det blir för nåt. Tess kommer vi att kolla igen hos veterinären och se fall vi kan sätta igång henne. Isånafall så gör vi ett försök. Annars vet jag inte vad vi kommer göra, kanske sälja, kanske låna ut eller kanske ta ett till föl, vi får se! Jag kan skriva lite om hingstarna som vi står och väljer mellan till våren som någon ville :)
 
- Den nya hästen jag köper nu kommer vi såklart behålla några år framöver, appis däremot kommer jag nog låna ut om något år när hon är helt igång och vi ser att allt funkar och att hon inte blir skadad. Jag vill aldrig sälja henne men kan inte ha kvar henne om jag i framtiden skulle vilja ha två tävlingshästar att hoppa lite högre med.
 
- Vi kollade ju tess hos veterinären i torsdags och det fanns väl inte så mycket att säga. Han kollade bara så kotledsinflammationen försvunnit (kom av felbelastning pga ledbandet) och det hade den, sen longerade vi henne på hårt och mjuk och det såg bättre ut än sist. Men sen tyckte han också att vi ska ge henne tid och ta ett föl och försöka sen igen. Appis kollades också och såg riktigt fin ut, frisk på böjprov och helt ohalt på både mjukt och hårt. Så jag fortsätter bara med igångsättningen på henne!
 
 


Här är lite svar på kommentarer också :)
 
Hej!
Det gick inte att kommentera på ditt inlägg längre ner så skriver här istället. Jag läste om din häst som hade skadat ledbandet. Min häst skadade ett ligament (ungefär samma sak som ledband) på utsidan av kotleden bak, under sommaren 2011. Jag lät honom vila helt i ca 9 månader och har sedan satt igång honom extremt försiktigt, mycket långa skrittpass på hårt underlag för att stärka upp ligamentet. Nu är han helt återställd och jag håller på att träna upp honom för tävling igen. Det tog lång tid, men det måste man ge hästarna ibland, de gör så mycket för oss. Ville bara dela med mig av min erfarenhet :)
 
Kul att läsa att din häst blev bra :) Tess ledband är läkt, hon vilade hela hösten och sen sattes igång lugnt. Men veterinären tror att ledbandet inte blivit starkt nog igen vilket gör att ledbandet inte håller leden på plats. Därför är hon halt. Men kanske gav vi henne för lite vila? Hon fick ju inte 9 månader utan 4 tror jag. Så när jag sätter igång henne igen om 1,5 år typ hoppas jag att det är starkt nog igen, väldigt liten chans att det bli det men hoppas kan man ju göra :) Annars får vi hoppas att hon lämnar fina föl istället ;)
 
Hej! Jag ÄLSKAR din blogg och går in på den varje dag. Jag har läst inläggen från Juli 2009 (När du startade bloggen) tills nu. Jag blir alltid lika glad när du har uppdaterat! Du verkar vara en väldigt snäll tjej. (Söt också! :D) Och dina hästar är världens finaste. ÄLSKAR DIG, DIN BLOGG OCH DINA HÄSTAR!!!
/Ditt Fan
 
Hihi, tack så mycket :D Kul med en trogen läsare :D
 
Hej! Jag såg dina tidigare inlägg om trickövnningarna och blev väldigt inspirerad. Har en syster vars häst kan en del trick, men med min Viktoria har jag helt enkelt inte kommit mig för att börja än.

Nu fick jag i alla fall en liten spark - jag vill också! Dessutom tror jag att det är himla bra att ha lite träning med sig i ridningen, och i annat markarbete. Nästa ridpass byter jag till ett trickövningspass, så är nog Viktoria en stjärna snart
 
Kul att kunna inspirera er som läser :) Alltid roligt att kunna variera och göra något annat än att rida varenda dag :)
 
Hej! Vilken fin blogg du har och såå fina hästar! <3 jag skulle bli jätteglad om du hjälpte mig med en sak, för jag har liksom letat runt på internet i en evighet för att hitta något vättigt ställe som jag kan få svar på, så hittade jag denhär bloggen :) Men det är såhär jag vill så gärna ha en häst. Jag är 14 år och har ridit i 3 år på ridskola. Jag har varit medryttare på min pappas kusins a-ponny och jag kan sköta och rida de bråkigaste hästarna på ridskolan. Jag har lärt mig alla grunder med ridningen och sköttslen kunde jag redan innan jag började rida. Och i min ridgrupp var jag den som fick galoppera först. Jag har alltid haft lätt med hästar och så, och jag har aldrig varit rädd för dem. Men nu så är det så att min pappa och mamma vill inte jag så ha en häst, eller det var det de sa för ett halvår sedan :(
Vi bor i en liten by där det finns hästar och stall rätt nära där jag bor och, typ bara 5/10 minuter cykelavstånd. Men nu så söker jag inte för att medryttare för någon häst där utan att kanske ha min EGEN häst där.
Men min mamma tycker att ridning är farligt och min pappa tycker att det är för dyrt och vi har ingen tid. Men jag slutade ridningen nu när jag började i åttan för att jag skulle kunna göra lite mer läxor för att visa att jag kunde ha lite mer ansvar. Och jag hade tänkt att efter vintern så skulle de passa om jag ska ha en häst.
Men nu behöver jag lite tips av dig för hur jag ska övertala mina föräldrar efter vintern. För att vi har pengarna och jag vet vad det kostar att ha en häst i månaden när det är med stall, foder, försäkring, utrustning mm. Liksom några tusen lappar. Men jag får mitt barnbidrag utav mamma som är tusen kr så det kan gå åt hästen. Och jag har ingen sport jag håller på med nu. Sen så är jag inte en sån person som handlar hela tiden.

Hoppas att du kan hjälpa mig med dethär!<3
 
Jag har tyvärr inga bra tips :( Bara forsätta att bevisa att du klarar att ta hand om en häst och att det är jätte nyttigt att lära sig att ha ansvar över en häst som man behöver vara hos varje dag. Mina föräldrar sa också nej till att köpa häst när jag var liten. Men sen när jag var 14år köpte jag min första häst. Kommer inte riktigt ihåg varför dom (eller pappa) sa ja, tror det var för det inte funkade med foderhästar osv.. tidigare. Pappa var inte alls så intresserad av hästar i början men nu har han ett lika stort intresse som jag. Och eftersom det är hans intresse också så är det han också som vill att vi, som nu, tar föl på tess, eller som att vi ska köpa en till häst. För det oxå är hans intresse! Så det är svårt att få sina föräldrar att lägga pengar på nåt dom inte är intresserade av när det handlar om några tusen per månad, ridsporten är ju inte speciellt billig. Men hoppas det löser sig :D
 

Sorry om jag missat någons fråga men har fått endel, så bara att fråga igen så ska jag försöka svara!:)

Kommentarer
Postat av: Miranda Strand

Ååh jag har inte läst din blogg på hela sommaren så det var verkligen en STOR överraskning när jag klickade in här igår :o Varför ska du betäcka Tess?
Själv ska jag också betäcka mitt sto till våren! Det är så svååårt att välja hingst... Man vill ju verkligen få bästa möjliga förutsättningar för att få en fin fölunge! Men sen tror jag att du resonerar precis som mig - om man bara hanterar hästen från dag 1 så kommer man garanterat få en SNÄLL och VÄLHANTERAD individ :D

2012-11-09 @ 15:35:29
URL: http://mirandastrand.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0